PREDSTAVLJEN 2020. GODINE

U divljini pronađen napušteni Mercedesov futuristički koncept

S-Class DIGITAL My MBUX pronađen je na rubu šume u SAD, navodno spreman za recikliranje

S-Class Digital My MBUX. Reddit

E. Ag.

29.12.2023

Šta se događa s futurističkim konceptima, koje automobilske kompanije s vremena na vrijeme predstave kao futurističku viziju prijevoza, a potom ih javnost više nikada ne vidi? Ako je za suditi prema posljednjem primjeru Mercedesove američke podružnice, takvi jednokratni primjerci nakon nekoliko se godina šalju na – recikliranje, piše Bug.hr.

Mercedes je, naime, u avgustu 2020. godine prikazao nešto nazvano S-Class Digital My MBUX. Bila je to malena kapsula, velika poput kompaktnog gradskog automobila. Mogla je primiti četiri osobe, bila je potpuno digitalizirana, prilagođena nekim sasvim novim iskustvima u vožnji – od 3D zaslona, preko glasovnog asistenta pa do različitih “pametnih” funkcija – sve u tom konceptu bilo je futuristički orijentirano.

No, nakon toga My MBUX se više nije pojavljivao u javnosti, sve donedavno, kada ga je jedan slučajni prolaznik uočio na rubu šume pored američke Atlante. Fotografirao je napuštenu karoseriju, s koje su skinuti Mercedesovi znakovi, no, osim toga, ona izgleda poprilično očuvano, s tim da nikakvog pogonskog sklopa nema.

Lokacija pronalaska, u blizini reciklažnog dvorišta, ali i Mercedesovog američkog sjedišta sugerira da je to njihov koncept, koji je poslan na vječna lovišta. Potvrdio je to i jedan radnik iz reciklažne kompanije, a fotografije napuštenog koncepta osvanule su na Redditu. Očito niti u Mercedesu više ne vjeruju u ovu viziju transportnih kapsula budućnosti.

Mercedes Concept Car?
byu/1ducksonquack inJustrolledintotheshop
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.