VIRTUELNI ASISTENT

Chrome dodaje nove funkcije na bazi vještačke inteligencije

Funkcija Tab Organizer omogućava korisnicima da automatski grupišu kartice sa sličnim temama

Facebook

M. Z.

26.1.2024

Kompanija Google je na svom blogu najavila da će dodati nove funkcije u pretraživač Chrome na bazi vještačke inteligencije (AI) uz koje će korisnici, između ostalog, moći da automatski grupišu kartice (tabove) ili da uz pomoć virtuelnog asistenta pišu tekst u tekstualnim poljima na sajtovima.

Funkcija "Organizator kartica" (Tab Organizer) omogućava korisnicima da automatski grupišu kartice sa sličnim temama, kao što su vijesti ili online kupovina, a aktivirat će se klikom na desni taster miša.

Prema riječima Googleovih programera, ovo će pojednostaviti navigaciju i omogućiti korisnicima da se fokusiraju na sadržaj kartica.

Funkcija "Pomozi mi sa pisanjem" će prema planu biti dodata pretraživaču Chrome u februaru i pomagati korisnicima da sastave tekstove u svim dostupnim poljima na sajtovima.

Potrebno je samo kliknuti desnim tasterom miša na bilo koje polje za tekst i izabrati spomenutu funkciju. Ta opcija će također asistirati korisnicima pri pisanju online poruka ili recenzija kupovina preko interneta, prenosi Tanjug.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.