SEERGRILLS' PERFECTA

Dim ne ide u oči, a odrezak pečen za 90 sekundi: Prvi roštilj pokretan vještačkom inteligencijom

Ova inovacija podiže iskustvo roštiljanja na sasvim novi nivo...

AI funkcija može prepoznati do 50 različitih vrsta hrane. Instagram

E. Ag.

8.2.2024


Provođenje vremena u kuhinji nikada nije bilo uzbudljivije nego sada, jer je fascinantno raditi sa modernim uređajima koji koriste tehnologiju najnovije generacije. Od pametnih indukcijskih šporeta do frižidera ispod pulta pa sve do modularnih slavina, opseg mogućnosti za modernizaciju i inovaciju u kuhinji postao je beskrajan. Seergrills' Perfecta AI roštilj prati savremeni tehnološki napredak.

Dolazeći na CES 2024, ovaj AI roštilj samostalno podešava temperaturu, vrijeme i blizinu hrane izvoru toplote. Dvostruki infracrveni gorionici pomažu u procesu kuhanja hrane do željenog nivoa. Štaviše, kompanija tvrdi da može da skuha bilo koju hranu u roku od tri minute i da ispeče odrezak za 90 sekundi.

Vertikalni stalci umjesto horizontalnih drže vašu hranu uspravno sve vrijeme, dok ovaj roštilj skraćuje vrijeme pripreme hrane za deset puta, zagrijavajući je sa dvije strane istovremeno. Ovaj moćni roštilj dostiže temperature do 899 stepeni unutar komore što vodi do ujednačenog kuhanja, piše Luxlife.rs.

Za razliku od standardnih roštilja, Seergrills Perfecta roštilj omogućava vam da bezbrižno napustite mjesto kuhanja jer u nijednom trenutku ne morate da okrećete hranu. Ugrađena pametna tehnologija procjenjuje debljinu mesa koje se stavlja određujući adekvatno vrijeme i temperaturu za dostizanje željene spremnosti.

AI funkcija može prepoznati do 50 različitih vrsta hrane i prikazati ukupno vrijeme kuhanja preko ugrađenog displeja. Prema tvorcu roštilja, koristi mješavinu električne energije i propana za kuhanje. Seergrills Perfecta roštilj dolazi u kombinaciji s drugim odgovarajućim dodacima kako bi dopunio ukupan proces, kao što su standardni horizontalni stalak za pizze i ostala standardna jela iz rerne, kao i dodatak za ražanj.

Također možete upravljati svim rutinama roštiljanja direktno iz posvećene aplikacije. Očekuje se da će njegova maloprodajna cijena biti oko 3.500 dolara kada postane dostupan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.