TEHNOLOGIJA

"Dekorativni" dodatak zidu: Zvučnik koji se može kamuflirati u ram za slike

Sam okvir ima dimenzije 12,9 x 12,9 inča, dok je prostor za fotografiju 8 x 8 inča

Idealan zvučnik. YD

Z. K.

10.2.2024

Samsung je na nedavno završenom sajmu Consumer Electronics Show 2024 najavio da će lansirati svoj najnoviji „inkognito“ uređaj, The Music Frame, koji bi uskoro mogao biti najnoviji „dekorativni“ dodatak zidu.

Samsung Music Frame je muzički zvučnik koji se također može kamuflirati kao ram za slike u estetske svrhe. Dolazi sa fizičkim ramom u koji možete da postavite svoju fotografiju ili neku omiljenu sliku i okačite na zid. Iznenadit ćete svoje goste kada shvate da se iz ovog prelijepog „umjetničkog djela“ čuje predivna muzika.

U poređenju sa drugim sličnim proizvodima, Music Frame nema digitalni ekran, što vašu prezentaciju čini potpuno analognom i lako promjenljivom, s obzirom da se otisci koji se koriste za umjetničke prikaze lako uklanjaju i zamjenjuju.

Sam okvir ima dimenzije 12,9 x 12,9 inča, dok je prostor za fotografiju 8 x 8 inča. U stanju je da sakrije šest zvučnika unutar svog okvira, uključujući dva vufera, dva visokotonca i dva srednjetonska drajvera. Uključeni su i valovodi tako da se zvuk može širiti u većoj prostoriji.

Ovi zvučnici koriste inteligentnu obradu zvuka tako da dobijate „premium audio iskustvo“. Ako ga kombinujete sa Samsung televizorima i soundbarovima, Q-simphony tehnologija će moći da vam pruži surround zvuk.

Naravno, postoji tanak kabl za napajanje da ga povežete sa utičnicom, ali inače, nisu potrebne druge žice dok ga povezujete sa izvornim uređajem preko Wi-Fi ili Bluetooth-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.