TEHNOLOGIJA

Najnoviji "dekorativni" dodatak vašem zidu

Sam okvir ima dimenzije 12,9 x 12,9 inča, dok je prostor za fotografiju 8 x 8 inča

Zvučnik koji se kamuflira u ram za sliku. Facebook

Z. K.

27.1.2024

Samsung je na nedavno završenom sajmu „Consumer Electronics Show 2024“ najavio da će lansirati svoj najnoviji „inkognito“ uređaj, The Music Frame, koji bi uskoro mogao biti najnoviji „dekorativni“ dodatak vašem zidu.

Predivna muzika

Samsung Music Frame je muzički zvučnik koji se također može kamuflirati kao ram za slike u estetske svrhe. Dolazi s fizičkim ramom u koji možete da postavite svoju fotografiju ili neku omiljenu sliku i okačite na zid. Iznenadit ćete svoje goste kada shvate da se iz ovog prelijepog „umjetničkog djela“ čuje predivna muzika.

U poređenju s drugim sličnim proizvodima, Music Frame nema digitalni ekran, što vašu prezentaciju čini potpuno analognom i lako promjenljivom, s obzirom da se otisci koji se koriste za umjetničke prikaze lako uklanjaju i zamjenjuju. 

Sam okvir ima dimenzije 12,9 x 12,9 inča, dok je prostor za fotografiju 8 x 8 inča. U stanju je da sakrije šest zvučnika unutar svog okvira, uključujući dva vufera, dva visokotonca i dva srednjetonska drajvera. Uključeni su i valovodi tako da se zvuk može širiti u većoj prostoriji.

Obrada zvuka

Ovi zvučnici koriste inteligentnu obradu zvuka tako da dobivate „premium audioiskustvo“. Ako ga kombinirate sa Samsung televizorima i soundbarovima, Q-simphony tehnologija će moći da vam pruži surround zvuk. Naravno, postoji tanak kabl za napajanje da ga povežete s utičnicom, ali inače, nisu potrebne druge žice dok ga povezujete s izvornim uređajem putem Wi-Fi ili Bluetootha.

Ovo nije prvi put da je Samsung donio uređaj koji može da služi i kao dekorativni dodatak vašem domu. Ranije je kompanija lansirala Frame TV koji ima prilagodljive okvire, mat ekran i umjetnička djela koja se mogu pojaviti na ekranu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.