AŽURIRANJE SISTEMA

Apple udvostručio trajanje baterije na određenim modelima: Evo koja je serija obuhvaćena

Ekipa iz Kupertina tvrdi da sva četiri modela iPhonea 15 mogu zadržati 80 posto svoje izvorne napunjenosti nakon 1.000 ciklusa punjenja

Apple

E. Ag.

21.2.2024

Na ažuriranoj stranici podrške Apple je objavio da su s iOS 17.4 ažuriranjem (zasad još u beta-verziji) baterije u modelima telefona iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max u stanju zadržati 80 posto svog izvornog kapaciteta pri 1.000 potpunih ciklusa punjenja, što je dvostruko više u odnosu na baterije starijih iPhonea, u kojima je taj kapacitet mogao biti zadržan nakon 500 punjenja.

Apple kaže da je to potvrdio njegov posljednji test koji je uključio punjenje i pražnjenje baterije 1.000 puta "pod određenim uvjetima", ali ne navodi koji su to uvjeti i kako je tačno tekao proces testiranja.

To znači da bi trebalo proći puno duže vremena dok vam baterija telefona padne na ispod 80 posto kapaciteta, no Apple kaže da istražuje životni vijek baterija starijih modela, čime se na neki način ograđuje od toga da ovo vrijedi za sve prijašnje iPhone modele, piše Vidi.hr.

Kako biste saznali stanje svoje baterije na iPhone 15 modelima s iOS-om 17.4 i novijim, možete vidjeti kada je baterija proizvedena, kada je prvi put korištena, broj ciklusa i preporučuje li se zamjena. Idite na Postavke > Baterija > Stanje baterije.

To znači da bi trebalo proći puno duže vremena dok vam baterija telefona padne na ispod 80 posto kapaciteta. Apple

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.