VIŠE KATEGORIJA

Najavljen prvi izbor za Miss AI: Posebni uvjeti za "takmičarke", kreatorima vrijedna nagrada

Iza ovog takmičenja stoji organizacija "World AI Creator Awards", a bilo ko može da se prijavi

Gledat će se koliko je novca AI generisana žena donijela svom tvorcu. Instagram

E. Ag.

17.4.2024

Izbori za Miss možda nisu popularni kao nekada, ali uz pomoć novih tehnologija imaju dobre šanse da ponovo zaokupe pažnju široke javnosti.

Miss AI je, baš kao što mu i samo ime kaže, izbor za najljepšu kompjuterski generisanu ženu, odnosno "AI ženu", a kandidatkinje se takmiče kroz razne kategorije.

Iza ovog takmičenja stoji organizacija "World AI Creator Awards", a bilo ko može da se prijavi. Sve što je neophodno da uradite jeste da pošaljete fotografiju svoje AI žene, te da odgovorite na dugačak niz pitanja.

Neka od ovih pitanja se odnose na same "takmičarke" kao na pravom izboru za Miss, ali neka su upućena i njihovim kreatorima, da bi se vidjelo na koji način su ih napravili, kao i koliko pratilaca su uspjele da dobiju na društvenim mrežama.

Gledat će se koliko je novca AI generisana žena donijela svom tvorcu, ali će se gledati za svaku i detalji, kako bi se vidjelo koliko je vjerodostojna, odnosno koliko realistično zapravo izgleda.

Naročito će se, pritom, obratiti pažnja na oči i ruke modela, jer se AI softver upravo s ovim najviše muči kod generisanja ljudskih likova.

Ako vam se sve ovo čini pretjerano, možda će vas nagrada ubijediti u suprotno - motivaciju tvorcima za učestvovanje predstavlja nagradni fond od 20.000 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.