TV LICA

Ibrahimović: Svrha mog postojanja je biti Zlatanova majka

E. BAKIĆ

28.4.2018

Amra Ibrahimović, urednica i voditeljica emisije “Dobar dan BiH” na Hayat TV-u, uživa u poslu kojim se bavi. Iako je život u prethodnih nekoliko godina i nije baš mazio, stvari su se promijenile.


U razgovoru za “Dnevni avaz” govorila je o angažmanu na Hayatu, o ulozi samohrane majke, ali i o ljubavi s Ammarom Švrakićem, koji je nekad bio TV voditelj, a danas je  menadžer digitalnih medija Hayat TV-a.

 

 Sjajna ekipa


- Već osam mjeseci uređujem i vodim kolažnu, dnevnu emisiju “Dobar dan BiH”, koja je u programu od ponedjeljka do četvrtka u 17.30 sati. Emitira se uživo sat i po, što iziskuje potpunu koncentraciju, radnu i kreativnu. Naravno, imam sjajnu ekipu reportera i voditelja, ali bude teških trenutaka, koji iziskuju fokus na nekoliko strana u istom trenutku. U tim momentima kolege znaju da nestanem na 10 minuta kako bih sama promislila o svemu i pronašla adekvatno rješenje – pojašnjava Ibrahimović.


Dodaje da posebno uživa u minutama koje govore o zdravlju.


- Medicina je nauka koja fascinira svaku poru mog bivstvovanja. No, ja sam poprilično “narodni voditelj” i lagala bih da ne kažem da me lijepe životne priče ne oduševljavaju. Volim uspjeh, radujem se novom trotoaru u Tuzli, parku u Zenici... Emisija “Dobar dan BiH” nudi za svakoga ponešto i to je njena medalja – ističe voditeljica.                       

                               

U braku koji je iza nje, dobila je sina Zlatana, kojeg sama odgaja. Ističe da je on nešto najvrednije što joj se desilo u životu.


- Kad žena nakon razvoda postane samohrana majka, njen život se preko noći okrene i ona odjednom mora biti i mama i tata i na svoja leđa prima veći teret, kako fizički, tako i psihički. Postanete banka, investitor, štediša, golman, vještica i ko zna šta još. Od prvog dana Zlatanovog i mog samostalnog života imala sam samo jedan cilj, naučiti ga da voli, da samostalno razmišlja i da se oslobodi svega, kompleksa, zahtjeva i tereta života. Mislim da sam uspjela. Zlatan voli život i to je jedino važno. Poštuje druge i drugačije. Ispred mene je mnoštvo izazova i moram priznati da se nekad plašim hoću li uspjeti u svojoj misiji. A, opet, radujem se. Radujem se svemu što dolazi, jer je svrha mog postojanja biti Zlatanova majka – kaže Ibrahimović.


 Luda sreća


U teškim trenucima najveću snagu dala joj je, kako kaže, ljubav bliskih ljudi.


- Često znam reći prijateljima: “Mi smo dobro, nemojte nas žaliti, samo budite uz nas.” I, zaista, od prvog dana sam imala ludu sreću da iza sebe imam armiju prijatelja i sjajnu porodicu. Uvijek su bili tu – navodi voditeljica.



 Svojeglavo sam zaljubljena žena


Amra Ibrahimović prokomentirala je i svoju dvogodišnju vezu s Ammarom Švrakićem.


- Ja sam svojeglavo zaljubljena žena i kroz život sam uvijek išla samo srcem. Bez obzira je li na kraju tunela provalija, ja ću i u provaliju s osmijehom. Ne umijem drugačije. Da, u sretnoj sam vezi skoro dvije godine. Zadovoljna sam žena – poručuje Ibrahimović.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.