I SLAVNI PATE

Čuvena glumica priznala: Majka je ubila oca da nas spasi

Teron: Imala je težak život. Agencije

Avaz.ba

18.12.2019

Čuvena glumica Šarliz Teron (Charlize Theron) godinama je šutjela, no danas kaže kako je nije sram govoriti o porodičnoj tragediji koja joj je obilježila život, a gotovo ga i okončala. 

Teron se ne libi pričati o tome kako joj je majka ubila oca u samoodbrani. Iako to niko ne bi rekao promatrajući ovu bogatu, lijepu i talentiranu glumicu, njen je život doista bio težak.

Glumica je imala 15 godina kada je njen tata alkoholičar pucao kroz vrata sobe u kojoj se skrivala s mamom.

- Nijedan od tih metaka nas nikada nije pogodio. To je doista čudo. No, moja majka ga je ubila u samoobrani, zaustavila je njegove prijetnje da će nas ubiti - prenosi njene riječi BBC. Moja majka je divna osoba. Znam da sva djeca to govore i da zvuči otrcano, ali ja imam pravo to reći. Moja mama mi je spasila život - rekla je Šarliz.

''Što više razgovaramo o tim stvarima, to više shvatamo da nismo sami'', dodala je.

Bio je vrlo bolestan čovjek

Glumica je odrastala uz bipolarnog oca alkoholičara koji je psihički i fizički zlostavljao nju i njenu majku Gerdu. Kada je imala 15 godina, Šarliz je vidjela nešto što je zauvijek promijenilo njen život. 

- On je bio vrlo bolestan čovjek, a život s njim poprilično beznadna situacija. Svakodnevna nepredvidivost života s ovisnikom stvar je s kojom sjedinite i nekako ste se ugradili u tijelo cijeli život, više nego samo jedan događaj onoga što se dogodilo jedne noći - rekla je.


Lijepa glumica i danas nosi "ožiljke'' na srcu. Agencije

Te večeri ona se vraćala iz škole, a njen otac Čarls (Charles) i stric dolazili su iz lokalnog bara. Majka je bila ljuta i zaključala je vrata. 

- Znala sam da će se nešto loše dogoditi, imala sam taj osjećaj - priča Teron. 

Kada je stigao pred kuću, počeo je pucati, prvo u ogradu pa kroz kuhinjska vrata. Uspio je ući unutra, stao pred Šarlizinu sobu te počeo ljutito lupati. 

- Noćas ću vas obje ubiti - vikao je i pucao u vrata iz pištolja. 

Kada je to čula, majka je uzela svoj vlastiti pištolj i upucala svog supruga, a njegovog brata ranila. Kada je shvatila šta je učinila, Gerda je htjela zaštititi svoju kćerku i zamolila je da ode iz kuće.

- Rekla mi je ''idi i učini nešto od svog života''. To su žrtve koje radite za svoju djecu. Uvijek sam joj bila prva - rekla je Šarliz. 

Godinu nakon tragedije ona se odselila u Milano da bi započela manekensku karijeru, a nekoliko mjeseci kasnije otišla je u Holivud s ''koferom punim snova'' i 400 dolara u novčaniku. 

Deset godina nakon toga proslavila se u filmu ''Monster'' i osvojila Oskar za najbolju žensku ulogu.

Tragedija koja ju je ojačala

Za ulogu u filmu "Monster" Teron je dobila Oskar. Agencije

Iako se dugo borila s tim, glumica je priznala kako ju je ova porodična tragedija ojačala. 

O njoj je progovorila nekoliko puta i objasnila da uprkos svemu i dalje nosi ''ožiljak'' na svom srcu. 

- Trebalo mi je neko vrijeme da shvatim da se to zaista dogodilo. Uvijek mislite da se ovakve stvari neće desiti vama - priča glumica.

Njena majka Gerda nije osuđena, već je sudija zaključio kako se radilo o samoodbrani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.