HOLIVUDSKA PRODUKCIJA

Džordž Kluni s prijateljima pokreće filmsku školu za tinejdžere

Royal School of Film and Television Production bit će smještena u dominantno latinoameričkoj četvrti Vestlejk

Kluni: Novi projekt. Agencije

L. K. P.

22.6.2021


Američki glumci Džordž Kluni (George Clooney), Keri Vašington (Kerry Washington) i Don Čidl (Cheadle) zajedno otvaraju školu u kojoj će tinejdžere učiti filmskom radu i time pokušati uvesti raznovrsnost u holivudsku produkciju.

Cilj škole koja bi s radom trebala početi 2022. jest uvesti raznovrsnost u industriju zabave otvarajući vrata prema dobro plaćenim poslovima za koje inače ne postoji formalni put. 

-Naš cilj je bolje reflektirati raznolikost naše države. To znači stvaranje srednjoškolskih programa kojima će se mladi ljudi učiti upravljati kamerom, montirati i koristiti vizualne efekte i zvuk i sve druge karijerne prilike koje ta industrija nudi, saopćio je Kluni.


Longorija i Kluni: Članovi upravnog odbora. Agencije

Royal School of Film and Television Production bit će smještena u dominantno latinoameričkoj četvrti Vestlejk.

Profesori će imati pristup filmskim profesionalcima, a učenici će, uz stažiranje i akademske programe, imati i praksu.

U upravnom odboru će sjediti Kluni, Vašington, Čidl, Mindi Kaling (Mindy), Eva Longorija (Longoria) i trio producenata, a oni će pokriti i 20 posto prvotnog proračuna vrijednog 7 miliona dolara.


Holivud pokušava uvesti više pripadnika manjina u svoje redove od skandala #OscarSoWhite (Oscari tako bijeli) iz 2016. godine. Ta je inicijativa dobila je dodatni zamah prošle godine nakon što je pokret Black Lives Matter potaknuo širu raspravu o rasizmu u američkim institucijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.