VRIJEDAN 500.000 DOLARA

Džordž Kluni je na sve mislio: Amal zaprosio prstenom iza kojeg se krije romantična simbolika

Danas su jedan od najglamuroznijih holivudskih parova

Amal i Džordž Kluni. AP

D. R.

6.4.2024

Kada je 2014. godine Džordž Kluni (George Clooney) zaprosio lijepu pravnicu Amal, mnogim se ženama širom svijeta srušio svijet. Dotadašnji najpoželjniji neženja otkrio je svoju romantičnu stranu, a ljepoticu je zaprosio prstenom koji stvarno nije mogla odbiti, čak i ako je to planirala.

Amal Alamudin bila je poznata kao advokatica te žestoka boriteljica za ljudska prava, a uzevši popularno prezime njen je značaj u društvu još više porastao! Amal i Džordž Kluni danas su jedan od najglamuroznijih holivudskih parova, a istančani ukus lijepe Amal sjajno se slaže uz starinski šarm popularnog glumca.

Etički dijamant

Sam je Kluni svoju prosidbu opisao kao 'katastrofalnu' priznavši kolegici u 'The Drew Barrymore Show' kako je prsten sakrio u kuhinjsku ladicu, a Amal je pustivši ga da čeka njen odgovor 20-ak minuta naposlijetku pristala.

Prsten koji je Amal tada pronašla u kuhinjskoj ladici, osim što označava njihovu ljubav, nosi i puno vrijednije značenje koje je Kluni utkao u komad.

Naime, riječ je o prstenu ukrašenom etičkim dijamantom, dijamantom koji odgovara svemu onome oko čega je ambiciozna i uspješna pravnica strastvena.

Prošlost, sadašnjost i budućnost

Etički dijamanti odgovorno su iskopavani i predstavljaju predanost etičkoj praksi rudarenja. Ove etičke prakse osiguravaju da nitko od rudara ne bude oštećen prilikom vađenja kamenja i da im se pošteno plaća. S obzirom da je Amal posvećena borbi za ljudska prava, ovaj je Klunijev izbor itekako logično pokazivanje da mu je stalo do njenih strasti.

Klunijev izbor je pao na sedmokaratni smaragdni brušeni kamen, okružen s dva sužena bageta i postavljen na platinastu traku, a stručnjak za nakit procjenjuje vrijednost prstena na 500.000 dolara.

Sveukupno ovaj dragocjeni komad ima tri vrijedna kamena koja simboliziraju prošlost, sadašnjost i budućnost veze para. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.