ČETIRI GODINE RADA

Novi film o Dejvidu Bouviju sastavljen od nikad viđenih snimaka

Premijera dokumentarnog film navodno će biti priređena na Sundance Film Festivalu u januaru 2022. godine

Bouvi: Preminuo 2016. godine. Agencije

L. K. P.

20.11.2021


Nakon nagrađivanog dokumentarnog filma o Kurtu Kobejnu (Cobain) "Kurt Cobain: Montage of Heck" Bret Morgen (Brett) snima dokumentarac o Dejvidu Bouviju (David Bowie) na kojem radi već četiri godine.

Ova filmski projekt posvećen Bouviju je nastajao posljednje četiri godine, a "Variety" piše da trenutno neimenovani film nije „ni dokumentarac ni biografija, već impresivno kinematografsko iskustvo izgrađeno, dijelom, na hiljadama sati nikad prikazanih filmskih materijal o Bouviju.”

Film će se sastojati od rijetkih snimaka nastupa muzičke legende koji je umro nakon borbe s rakom 2016. godine u dobi od 69 godina.

Morgen je 2015. godini snimio sličan film o pokojnom frontmenu grupe "Nirvana" Kurtu Kobejnu, dok na novom filmu o Bouviju sarađuje s Bouvijevim bliskim saradnikom i producentom Tonijem Viskontijem (Tony Visconti).



Premijera dokumentarnog film navodno će biti priređena na Sundance Film Festivalu u januaru 2022. godine. Rad na filmu je podržala i fondacija Dejvida Bouvija "Space Oddity".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.