PRIJE 16 GODINA SNIMLJENA

Evo kako danas izgledaju glumci iz serije "Ne daj se Nina": Mnogi se proslavili i u Evropi

Serija je okupila velika regionalna glumačka imena, te je bez sumnje za ovu seriju bio predviđen veliki uspjeh

Glumci serije "Ne daj se Nina". RTL

Eldar Abaz

15.1.2023

Sjećate se popularne serije "Ne daj se Nina", koja je u vrijeme kada je emotivana bila izuzetno gledana, a danas iako je prošlo 16 godina od puštanje prve epizode na televiziji, mogi se sjećaju Nine i njenog posebnog modnog stila.

Serija je okupila velika regionalna glumačka imena, te je bez sumnje za ovu seriju bio predviđen veliki uspjeh. Moda, intrige, spletke, misterije i ljubavne drame su bile samo jedan dio ove serije.

Mlada Nina, čiji ukus za modu je potpuno drugačiji od onog aktulenog se zaposli u modnu kuću, gdje su svi savršeni i obučeni po najvećim trendovima tadašnje modne industrije. Morala se uklopiti, pokazati da je sposobna ali i izboriti se sa svim ružnim komentarima. 

Glavana uluga je pripala Lani Gojak. Upravo ova glumica je simpatičnu Ninu približila svim gledaocima kraj malih ekrana.

Lanu su mnogi zapamtili po toj ulozi te sada drastično drukčije izgleda od onoga kako se predstavila u seriji. U međuvremenu se udala za reditelja Sinišu Bajta i većinom glumi u pozorištu.

Robert Kurbaša glumio je Ninog šefa, Davida Glovatzkog, bogatog nasljednika prestižne modne kuće. Nakon toga imao je brojne uloge, kao što su serije "Zlatni dvori", "Ruža vjetrova", "Pod sretnom zvijezdom", "Dolina sunca" i mnoge druge. 

Bojana Ordinačev u seriji je glumila Patriciju Vučković, Nininu kolegicu. Ona karijeru gradi na izgledu i flertu, za razliku od radišne Nine. Stalno joj u seriji radi spletke kako bi se probila na njezinu poziciju. Nakon "Ne daj se, Nina", proslavila se u Srbiji i igrala u seriji "Istine i laži". Bojana sada također većinom glumi u pozorištu, a i zvijezda je Instagrama, gdje je prati više od 70.000 ljudi.

Kristina Krepela glumila je Barbaru Vidić, Davidovu zaručnicu i Patricijinu najbolju prijateljicu. Nakon serije pojavila se u brojnim serijama. Glumila je čak i u "Igri prijestolja". 

Andrija Milošević utjelovio je Davidovog razuzdanog prijatelja Marka Savića, na kojeg je oko bacila Patricija. Bio je veliki šaljivdžija u seriji. Nakon ovog angažmana igrao je u raznim serijama i filmovima širom Balkana.

Serija se prestala snimati nakon prve sezone, gdje je bila najavljena pauza, a onda nikada nije došlo do realizacije snimanja druge sezone. Glumci ove sapunice se nakon nekoliko godina istakli da ni oni ne znaju šta se desilo, jer je gledanost bila odlična.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.