LIJEPA VIJEST

Emir Hadžihafizbegović iz Češke dobio priznanje za svoj rad

Ovo priznanje stajati će na važnom mjestu u mojoj kući i mom srcu, poručio glumac

Emir Hadžihafizbegović. Facebook

20.1.2023

Proslavljeni bh. glumac Emir Hadžihafizbegović je prije skoro sedamnaest mjeseci boravio u Češkoj i tamo mu je za njegov 60. rođendan upriličeno prikazivanje šest njegovih filmova, koji je izabrla Ambasade Češke.

Glumac je danas na svom Facebook profilu podijelio lijepu vijest da mu je putem Češke Ambasade dodijeljena plaketa za filmski rad od strane filmskog kluba "Svetina".

- Prije nepunih 17 mjeseci, u češkom gradu Svetinu, u provodu mog šezdesetog rođendana priređen je veliki omaž mom filmskom stvaralaštvu i prikazano šest mojih filmova, izabranih od strane čeških filmskih djelatnika. Bila je to za mene nevjerovatna vijest i priznanje koje me je tada emotivno beskrajno usrećilo. I sada evo, prije 48 sati, putem naše Ambasade u Češkoj, naše velike ambasadorice i sjajne osobe  Martine Mlinarević poslana mi je i zvanična plaketa i priznanje za moj filmski rad od strane filmskog kluba "Svetina" i gospodina Milana Kostelnika. Hvala Ambasadi Bosne i Hercegovine u Pragu, našoj ambasadorici Martina Mlinarević i gradu Svetina. Biti nagrađen kao u umjetnik u zemlji u kojoj su se rodili i stvarali  Miloš Forman, Jirizi Mencel, Milan Kundera, Vaclav Havel, Antun Dvorzak Capek, Bedzih Smetana, Jaroslav Hasek, Karel Got, Pavle Kohout i drugi veliki umjetnici. Priznanje kako meni, tako i kulturi moje domovine Bosne i Hercegovine. Ovo priznanje stajati će na važnom mjestu u mojoj kući i mom srcu - napisao je glumac ispod objave.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.