EMILIA CLARKE

Zvijezda "Igre prijestolja" odbija gledati nastavak serije: Oprostite mi, ali ne mogu

Prečudno mi je i neobično, rekla je Klark u razgovoru za Variety

Klark: To vam je kao da vas neko pozove na godišnjicu mature koja nije vaša. Instagram

E. A.

23.1.2023

Emilia Klark (Clarke), koja je utjelovila Daenerys Targaryen u sada već kultnoj seriji "Game of Thrones", u nedavnom je intervjuu otkrila kako ne želi gledati seriju House of the Dragon.

- Ja to jednostavno ne mogu gledati. Prečudno mi je i neobično - rekla je Klark u razgovoru za Variety i potom pojasnila zašto.

- Ne mogu. Oprostite mi, čudno mi je gledati to. Drago mi je da je serija snimljena i da je pokupila nagrade, ali ja ne mogu to gledati. To vam je kao da vas neko pozove na godišnjicu mature koja nije vaša, eto takav je osjećaj. Izbjegavam gledati tu seriju -  rekla je Klark.

Klark je za svoju ulogu u Game of Thrones nominirana za četiri Emmyja i tri nagrade Critics' Choice Awards, dok je House of the Dragon dobio nominaciju za najbolju dramu na dodjeli Zlatnih globusa. 

House of the Dragon jedna je od najgledanijih serija u historiji HBO-a, a samo pilot-epizodu pogledalo je 9.9 miliona ljudi u prvoj večeri.

Podsjetimo, House of the Dragon temelji se na romanu Fire and Blood autora Georgea R.R. Martina, a radnja se odvija 200 godina prije događaja iz serije Igra prijestolja. 

Serija prati početak kraja kuće Targaryen i događaje koji su doveli do građanskog rata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.