O SVEMU POMALO

Tanja S. Đurović za "Avaz": Delibašići su skromni, kao i deda Mirza

Kada sam se zaljubila u Darija, nije bilo važno koje ime i prezime nosi

Đurović: Gosti se rado odazivaju na moj poziv. Nova BH

Nerma Ajnadžić

28.1.2023

Tanja S. Đurović već dugo je dio voditeljskog tima emisije „Nova IN“ na Novoj BH, koja svakodnevno u domove gledalaca donosi vijesti s domaće i strane šoubiz scene.

Važan pristup

Majka troje djece, udata za Darija Delibašića, sina košarkaške legende Mirze Delibašića, za “Dnevni avaz” vrlo otvoreno je govorila o izazovima na poslovnom planu, ali i o privatnom životu.

Nije tajna da je svijet džetseta u Sarajevu skroman zbog čega smo je pitali koliko je teško ugostiti poznate ličnosti.

- Vrlo teško, upravo ste jednim dijelom sami odgovorili na pitanje. Zaista imam sreće što sam tokom 19, skoro 20 godina karijere radila na različitim projektima, putovala, pratila regionalnu muzičku, filmsku, džetset scenu, imala autorsku emisiju koja je najviše pridonijela da danas s lakoćom mogu da ugostim poznate ličnosti i zvijezde iz cijelog regiona. Iskreno, ponekad je teže dogovoriti pravu veliku zvijezdu, nego neke koje tek startaju sa karijerom i čije vrijeme tek dolazi. U svemu, pa tako i u televizijskoj profesiji, važno je ljudima pristupiti kao čovjek, s osmijehom, ljubaznošću, poštovanjem, bez obzira na titule i onda imate prolaz – kazala nam je Đurović.

Naglasila je da za 20 godina nije se susrela s negativnim odgovorom na poziv za gostovanje u njenoj emisiji.


Dario i Tanja: Godine ljubavi. Instagram

- Znalo se dogoditi da se termin ili datum snimanja ne podudara s obavezama pozvanog gosta, ali to je sve, onda se trudimo usaglasiti i dogovoriti snimanje za neki drugi dan. Dugogodišnje iskustvo mi pokazuje da se svi gosti rado odazivaju na moj poziv, bilo da se radi o gostovanju u studiju ili snimanju na terenu. Moj tim i ja se uvijek potrudimo da je atmosfera na snimanju opuštena, a energija pozitivna, tako da i prije nego se kamere upale ili tek ugase, razgovaramo i čavrljamo s našim gostima - ističe voditeljica.

Moj prioritet

Kazala je i da je teško izbalansirati posao, porodične obaveze i privatni život. Njen sin Andrej završava srednju školu, kaže kako se sprema za fakultet dok istovremeno ima svoj bend “Srklet”.

- Andrej je već punoljetan i samim tim svoj čovjek, ali još smatram da moram biti tu kao potpora i vjetar u leđa za dalje. Zaista se trudim da u svim trenucima budem tu za sve što mu treba. I kao majka i kao prijateljica. Tu je i moja Tara, koja je anđeo i najbolja osoba koju poznajem u životu. Najbolja kćerka, srednjoškolka, moja najveća snaga, podrška i osoba za oslonac. A onda je tu i ovaj mali koji je, kako mi u kući volimo reći, “potkožnjak”… naša beba i igračka, ali i nevjerovatna energija koja nas pokreće i raduje. Moja djeca daju mi najveću snagu da sve iskordiniram, posebno u vremenu kada je život brz i nemilosrdan, moja porodica je moj prioritet i da, za svoje najbliže uvijek sam tu. Često sam neispavana i umorna, ali istinski ispunjena i sretna žena – iskrena je Tanja.

Na naše pitanje kako je biti član čuvene bh. porodice Delibašić, Đurović je odgovorila:

- Za početak, veliki respekt dedi Mirzi, ali ja kada sam se zaljubila u Darija, nije bilo važno koje ime i prezime nosi, važan mi je bio Dario kao samostalna ličnost i kvalitetan čovjek. Delibašići su jedna sasvim normalna porodica. Uvijek su bili skromni i bez velikog isticanja, jer i deda Mirza je bio takav. Čovjek iz naroda. Imamo naše dane, zajednički provedeno vrijeme, trenutke i tuge i sreće I, što je najbitnije, podrška smo jedni drugima. Čuvamo se i ne damo jedni na druge, jer upravo tome bi nas učio i Mirza. Ali smatram da društvo i zajednica treba više da ukažu respekta na lik i djelo Mirze Delibašića.

Nismo konkurencija

Osim Tanje S. Đurović, magazin „Nova In“ vode i Milica Kokotović, Ivona Baković i Ajdin Kulenović. Đurović nam je kazala da svoje kolegice ne smatra konkurencijom.

- One su mlade, lijepe, elokventne i rade svoj posao odlično. Mogu im samo dati savjet, ukazati na određene probleme, usmjeriti na pravu adresu ili pomoći ako je neophodno. Ali konkurencija nismo zaista jedni drugima, već jedan uigran tim koji zajedno radi, stvara i svakodnevno kreira zabavan, inspirativan i opuštajući sadržaj za gledaoce u BiH – rekla je Đurović.

Tate su prihvatile Darija

- To što moja djeca imaju svako svog tatu, ne znači ništa drugačije u odnosu na drugu djecu. Ono što je najbitnije imaju mene kao mamu, a ja se trudim da budem najjača, najrealnija i najotvorenija mama na svijetu. Jednako vremena, pažnje i ljubavi posvećujem i Andreju i Tari i Leon Vidu. Zna se gdje je dom i zna se gdje nam je početak svega. Njihove tate su divni ljudi i odgovorni očevi, samim tim i njihovi odnosi su izgrađeni, lijepi, otvoreni i znaju da i tu imaju čvrst oslonac i ruku podrške za sve što ima treba. Svi se družimo, poštujemo i pazimo međusobno. I naravno, tate su prihvatile Darija i respektuju ga kao čovjeka s kojim njihova djeca odrastaju, ali i kao čovjeka koji ima utjecaj na njihov odgoj u najboljem smislu te riječi – iskrena je Tanja S. Đurović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.