2009. GODINA

"Avazov" vremeplov: Evo kako smo izvještavali o dolasku Mikija Rurka na 15. SFF

Nakon kratkog pojavljivanja, Rurk se, iznenađen velikim brojem predstavnika sedme sile, nakratko povukao i u drugoj majici izašao pred novinare

Miki Rurk. AP

3.5.2023

Najveća zvijezda 15. SFF-a koji je održan u avgustu 2009. godine bio je holivudski glumac Miki Rurk (Mickey Rourke).

U nastavku pročitajte šta je na samom dolasku u Sarajevo.

Na Sarajevskom aerodromu jučer tačno u 15 sati pojavila se na nekoliko sekundi najveća zvijezda ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala Miki Rurk (Mickey Rourke), odjeven u zelenu majicu, kojeg će publika gledati u „Hrvaču“ posljednju festivalsku večer.

Nakon kratkog pojavljivanja, Rurk se, iznenađen velikim brojem predstavnika sedme sile, nakratko povukao i u drugoj majici izašao pred novinare.

Naslovnica "Dnevnog avaza" objavljenog 19. avgusta 2009. godine. Avaz

Na zahtjev ove holivudske zvijezde, svi novinari morali su izaći ispred aerodromskog ulaza, gdje se Rurk kratko obratio, našalivši se kako je sretan što je živ izašao iz aviona.

Došao prema preporuci

- Drago mi je što sam u Sarajevu. Došao sam prema preporuci prijatelja, koji mi je rekao da je ovdje lijepo i da su ljudi srdačni. Prvi put dolazim u ovu regiju uopšte. Predstavit ću film „Hrvač“, čijeg sam reditelja Darena Aronofskog (Darren Aronofsky) mnogo više volio prije nego što sam se upustio u snimanje s njim, jer je vrlo težak i zahtjevan, ali veoma dobar reditelj - rekao je Rurk, koji će se večeras pojaviti na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta.

Kako smo izvještavali o dolasku Mikija Rurka u Sarajevo 2009. godine. Avaz

Film „Hrvač“ smatra se jednim od najuspješnijih ostvarenja 2008. godine, a tome je uveliko doprinijela i fascinantna glumačka izvedba Rurka, koja ga je ponovno lansirala u sami vrh glumačke elite.

Stigao i Stelan Skarsgard

Nešto prije Mikija Rurka, na Sarajevski aerodrom jučer je stigla još jedna evropska i holivudska zvijezda. Riječ je o glumcu Stelanu Skarsgardu (Stellan), koji je ovogodišnji kustos Fondacije „Katrin Cartlidge“ na SFF-u. On će danas na gala večeri predstaviti ovogodišnju dobitnicu stipendije Huanitu Vilson (Juanita Wilson).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.