GLEDAOCI OGORČENI

Milan Kalinić na udaru kritike: "Nije bilo djevojčice koju nisam štipnuo"

Mnogi ovu njegovu izjavu smatraju problematičnom

Milan Kalinić. Printscreen

L. S. R.

18.5.2023

Srbijanski voditelj i glumac Milan Kalinić je u gostovanja u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1 izjavio da nije bilo djevojčice koju nije štipnuo kad je išao u osnovnu školu, a zbog svoje izjave dobio je brojne kritike na društvenim mrežama.

To su svi radili

- Djeca odrastaju u nenormalnim uslovima. Ja se sjećam svog petog razreda. Nije bilo djevojčice koju nisam štipnuo, zakačio… To su svi radili. Sada dječak od 11 godina, koji ulazi u pubertet, kojem rade hormoni, bio bi optužen za seksualno maltretiranje -  rekao je Kalinić, a mnogi ovu njegovu izjavu smatraju problematičnom.

"Mislila sam da nije moguće da još više mrzim ovog čovjeka", "On treba znati da su takvi dječaci ostali u najodvratnijem sjećanju djevojčicama koje su dodirivali bez pitanja", "Kakav kreten", "Ja sam mlađi od dotičnog, a dosta stariji od njegovog sina". 

Brojni komentari

"Kada sam ja bio u tim godinama, nije baš da je to bilo često. Više se govorilo u muškom društvu o fantazijama nego što se radilo. Po ovome, djevojčice trebaju trpjeti kojekakve prostakluke zato što dječacima rade hormoni", neki su od komentara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.