STIŽE SERIJA

Najpoznatiji supermodeli 90-ih u seriji otkrivaju šta se događalo iza modne piste

Serija donosi ekskluzivne intervjue sa supermodelima koji će pružiti uvid u svoju karijeru i prisjetiti se svojih manekenskih početaka

Slavne manekenke. Bang Showbiz

M. Z.

13.7.2023

Ove jeseni stiže dokumentarna serija ''The Supermodels''. Kako se po nazivu može pretpostaviti, serija donosi ekskluzivne intervjue sa supermodelima koji će pružiti uvid u svoju karijeru i prisjetiti se svojih manekenskih početaka.

Elitni svijet

U dokumentarcu će pričati Naomi Kembel (Campbell), Sindi Kraford (Cindy Crawford), Linda Evanđelista (Evangelista) i Kristi Turlington (Christy). U službenom saopćenju navodi se da serija vodi gledaoce iza kamere i modne piste te otkriva kako su Naomi, Sindi, Linda i Kristi dominirale elitnim svijetom manekenstva.

Seriju je režirala Barbara Kopl (Kopple), a od producenata ističu se Brajan Grazer (Brian) i Ron Hovard (Howard). Dokumentarac stiže 20. novembra na Apple TV+, a objavljen je i kratak teaser.

- ''The Supermodels'' putuje u osamdesete godine prošlog stoljeća, kada su se četiri žene iz različitih krajeva svijeta ujedinile u Njujorku. Iako su snažne zasebno, uspjeh koji su postigle udruživanjem nadilazio je samu industriju. Njihov je prestiž bio toliko nevjerovatan da uspjele nadmašiti brendove koje su predstavljale, postale su jednako uspješne kao i dizajneri koji su ih odijevali.

Danas, četiri supermodela ostaju na prvoj crti kulture kroz aktivizam, filantropiju i poslovnu snagu. Dok se modna industrija nastavlja redefinirati, kao i uloga žena unutar nje, priča o Naomi, Sindi, Lindi i Kristi ostaje jedna od najinspirativnijih priča o moći - glasi najava ove serije, piše Harpers Bazaar.

Iznimno oduševljene

Naomi Kembel je još 2020. godine rekla da je uzbuđena zbog te serije.

- Moje sestre Kristi, Linda, Sindi i ja iznimno smo oduševljene što možemo podijeliti svoju priču sa svijetom. Ne postoje bolje osobe od Grazera i Hovarda, koji to mogu oživjeti jer znamo da će poštovati našu priču - rekla je tada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.