NETFLIKSOVA ZVIJEZDA

Glumac otkrio šta za njega znači štrajk u Holivudu: Jedva preživljavam, vozim Mazdu iz 2010. godine

Naravno, naglasio je da ne govori o vodećim licima, već o glumcima koji igraju sporedne uloge

Zarađivao 7 hiljada dolara po epizodi. Instagram

E. A.

19.7.2023

Glumac Luke Cook (36) poznat je po ulogama u Netflixovoj seriji "The Chilling Adventures of Sabrina", seriji "Dollface" koja se emitira na platformi Hulu, a utjelovio je i sporedne likove u još nekoliko filmova i serija. Ipak, otkrio je da zarađuje jedva dovoljno da bi prehranio svoju obitelj, piše Page Six.

- Vozim Mazdu iz 2010. Prije toga sam vozio Ford Taurus iz 2006. Većina glumaca ne zarađuje mnogo, zapravo ne zarađuju dovoljno da prežive pa se oslanjaju na poslove "sa strane" - ispričao je glumac u TikTok videu u kojem je objasnio što za njega znači štrajk u Holivudu (Hollywoodu).

Naravno, naglasio je da ne govori o vodećim licima, već o glumcima koji igraju sporedne uloge i plaćeni su po epizodi. Otkrio je koliko je zaradio u seriji Dollface, u kojoj je glumio u četiri epizode.

@thelukecook Replying to @Drew #sagstrike #sagaftra ♬ original sound - Luke Cook
- Plaćali su me 7.500 dolara, i to bez poreza, po epizodi. Od toga deset posto ide menadžeru, deset agentu i pet odvjetniku - otkrio je i dodao da su njegovo lice stavili na veliki plakat na jednoj od glavnih ulica u Los Angelesu, a za to nije dobio niti cent. 
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.