POVUKAO SE ZBOG BOLESTI

Vijest odjeknula Holivudom: Tarantino vraća Vilisa na film

Slavni glumac se prošle godine zbog bolesti penzionisao

Brus Vilis. Instagram

L. S. R.

3.8.2023

Legendarni glumac Brus Vilis (Bruce Willis, 68) prošle godine se zbog bolesti penzionisao i rijetko se pojavljuje u javnosti.

Odavanje počasti

Ranije ove godine dijagnosticirana mu je frontotemporalna demencija, a prije toga mu je dijagnosticirana afazija, oblik bolesti koji uzrokuje kognitivne poteškoće, odnosno utječe na govorne sposobnosti, zbog čega se morao povući iz svoje profesije.

Slavni reditelj i Vilisov veliki prijatelj Kventin Tarantino (Quentin, 60) sada mu želi odati počast u svom novom filmu, piše „The Daily Express“. Navodno mu nudi „cameo“, kratku ulogu u svom desetom i posljednjem filmu „The Movie Critic“, koji kreće sa snimanjem u septembru.

Plan B

Postali su prijatelji nakon saradnje na filmu „Pulp Fiction“ 1994. godine, što je bitno pomoglo Brusu s karijerom - a sad mu Tarantino želi odati počast i ovom ulogom. Prema izvoru, nije još kontaktirao njegovu porodicu i poštovat će njihove želje ako je Vilis previše bolestan.

U tom slučaju, plan mu je koristiti isječke iz Brusovih starih filmova. Radnja će se odvijati u Kaliforniji 1977. godine. Glavni lik je stvarni filmski kritičar koji je pisao za pornografski časopis, a reditelj ga je čitao tokom odrastanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.