OTVOREN 29. SFF

U dupke punom Metalcu prikazan film "Poljubite budućnost"

Vi ste bili inspiracija mom timu i grupi U2, a sada ćete postati i inspiracija ostatku svijeta - rekao je Nenad Čičin-Šain

Nenad Čičin - Šain - Avaz
S projekcije - Avaz
S projekcije - Avaz
S projekcije - Avaz
S projekcije - Avaz
+5
Ekipa Dnevnog avaza

11.8.2023

U Ljetnom kinu Coca-Cola, u dupke punom Metalcu, večeras se prikazuje film „Poljubite budućnost“ (Kiss the Future), koji je otvorio 29. Sarajevo Film Festival.

Publiku je pozdravio i režiser Nenad Čičin - Šain,  koji scenarij potpisuje s Bilom Karterom (Bill Carter).

Producenti filma su Met Dejmon i Ben Aflek (Affleck) za “Pearl Street Films” te Sarah Entoni (Anthony) za “Good Wolves Production”.

"Kiss the Future" prikazan je i u Ljetnom kinu Stari Grad.

- Vi ste bili inspiracija mom timu i grupi U2, a sada ćete postati i inspiracija ostatku svijeta - rekao je Nenad Čičin-Šain.

- Zahvaljujemo se svim prijateljima festivala i onima koji nam pomažu u organizaciji. Publici želimo dobrodošlicu i trenutke za pamćenje - između ostalog je rekao direktor SFF-a Jovan Marjanović.

Lazar Dragojević. Foto: Nidal Šaljić

Voditelj ceremonije otvaranja 29. izdanja SFF-a bio je crnogorski glumac Lazar Dragojević, koji je festival zvanično proglasio otvorenim. 

SFF s velikim zadovoljstvom ulogu domaćina otvaranja svake godine povjerava uspješnim regionalnim filmskim umjetnicima mlađe generacije sa željom da otkriva, podržava i promoviše mlade filmske profesionalce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.