29. IZDANJE

Zbog Dana žalosti: Sarajevo Film Festival otkazao sve današnje projekcije

Tokom dana bit će otkazani svi kulturno-zabavni programi, osim panela na temu femicida

Projekcije SFF otkazane. Foto: Nidal Šaljić

N. H.

16.8.2023

Na osnovu Odluke Vlade FBiH o proglašenju Dana žalosti prema kojoj se na ovaj dan neće održati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima, Sarajevo Film Festival obavještava svoju publiku i javnost da se projekcije SFF-a danas, 16. augusta, neće održati.

Također, projekcije filmova u sklopu Sarajevo Film Festivala neće biti održane ni projekcije filomova u Mostaru i Tuzli.

-- Povodom zločina u Gradačcu, Sarajevo Film Festival danas u 10.30 sati na Festivalskom trgu organizuje javni razgovor na temu “Femicid u filmu, televiziji i novim medijima”. Na panelu će o umjetničkim i medijskim reprezentacijama nasilja nad ženama govoriti filmski stvaraoci koji su se tom temom bavili u vlastitom radu i kroz društveni angažman: rediteljice Aida Begić, Vanja Juranić, Kumjana Novakova, reditelj Ademir Kenović i glumica Nadine Mičić, a razgovor će moderirati Nebojša Jovanović - navode iz SFF-a.

Ovaj će panel biti jedini dnevni događaj u današnjem programu 29. Sarajevo Film Festivala.

- Dan žalosti ćemo ispratiti dostojanstveno, uz poruku „Solidarnost sa svim žrtvama nasilja nad ženama – poručuju iz SFF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.