BOGAT REPERTOAR

Još danas filmovi u programu 29. Sarajevo Film Festivala

Ulaznice su u prodaji i u Glavnom Box Officeu u BKC-u

Sa Ljetnog kina Coca-Cola. SFF

S. S.

19.8.2023

Danas je posljednji dan da gledate filmove u programu 29. Sarajevo Film Festivala.

U Multiplexu Cineplexx Sarajevo u 15:00 sati bit će prikazan dokumentarni film ŠUTNJA RAZUMA Kumjane Novakove, kojem je na 29. Sarajevo Film Festivalu dodijeljena Narada za ljudska prava, dok je od 15:30 na programu dokumentarni film VALERIJA Sare Jurinčić, dobitnice Srca Sarajeva za najbolji kratki dokumentarni film.

Širom grada

Među filmovima koji će danas biti prikazani u Multiplexu Cineplexx Sarajevo su i APOLONIA, APOLONIA Leae Glob u 16:00 sati, SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICAMA Gorana Kulenovića u 18:00 sati, MEDIUM Christine Ioakeimendi u 18:00 sati, NESTAJUĆI VOJNIK Danija Rosenberga u 19:00 sati, STRIC Andrije Mardeševića u 20:00 sati, BIJEG IZ ILUZIJE Karoline Lynngbye u 22:00 sata i ČUVARI FORMULE Dragana Bjelogrlića u 22:00 sata.

U Ljetnom kinu Coca-Cola u 20:30 sati, publika ima priliku pogledati film ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDJE Lynne Ramsay, ovogodišnje dobitnice Počasnog Srca Sarajeva. U Ljetnom kinu Stari Grad u 20:45 sati projekcija filma UMRI PRIJE SMRTI Ahmeda Imamovića, a na projekciju filma i poklon publici dolazi i ekipa filma.

U Ljetnom kinu Centar „Safet Zajko“, večeras u 20:30 sati na programu je film OPALO LIŠĆE Akijá Kaurismäkija, dok će u Ljetnom kinu Novo Sarajevo u 21:00 sat biti prikazan film BOSANSKI LONAC Pave Marinkovića.

U MMC – Kinu Ilidža publika u 21:00 sat ima priliku pogledati film SIRIN Senada Šahmanovića. Na Otvorenoj sceni Obala, u sklopu programa 30 godina od Prvog ratnog kina Apollo, u 21:30 sati, bit će prikazan film DANI LUDILA Joela Schumachera.

Kako kupiti ulaznice?

Cijeli program današnjeg dana 29. Sarajevo Film Festivala pogledajte na web stranici Festivala, www.sff.ba.

Ulaznice su u prodaji online putem web stranice Festivala: www.sff.ba, na tickets.sff.ba, te putem nove mobilne SFF aplikacije, čiji je razvoj podržao Mastercard. Ulaznice su u prodaji i u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, BKC).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.