DESILO SE PRIJE 20 GODINA

Zvijezda "Ludih 70-ih": Glumac osuđen na 30 godina zatvora zbog silovanja

Supruga Denija Mastersona rasplakala se nakon presude

Deni Masterson. Instagram

L. S. R.

8.9.2023

Američki glumac Deni Masterson (Danny) osuđen je na 30 godina zatvora do doživotne robije zbog silovanja dviju žena, prenose američki mediji. Zločin se dogodio prije 20 godina.

Sutkinja Višeg suda u Los Anđelesu izrekla je kaznu 47-godišnjoj zvijezdi serije "Lude 70-e" nakon što je odbacila zahtjev odbrane za novo suđenje i saslušala izjave žrtava. 

Niste osuđeni na temelju glasina, aluzija, tračeva i nagađanja

- Gospodine Masterson, vi ovdje niste žrtva. Vaši postupci prije 20 godina oduzeli su drugoj osobi izbor. Vaši postupci prije 20 godina bili su kriminalni i zato ste ovdje. Niste osuđeni na temelju glasina, aluzija, tračeva i nagađanja. Osuđeni ste na temelju dokaza koje je 12 ljudi u poroti smatralo vjerodostojnima. Osuđeni ste jer je svaka od žrtava nekome prijavila silovanja nedugo nakon što su se silovanja dogodila - rekla je sutkinja.


Mastersonova supruga rasplakala se nakon presude.

Porota od sedam žena i pet muškaraca proglasila je Mastersona krivim po dvije tačke optužnice nakon sedam dana vijećanja. Oba napada dogodila su se u Mastersonovoj kući u Holivud Hilsu 2003., kada je bio na vrhuncu slave, u vrijeme emitiranja "Ludih 70-ih".

Tužitelji tvrdili da je Masterson iskoristio svoju ulogu u Scijentološkoj crkvi

Porota nije mogla donijeti jednoglasnu presudu o trećoj tački, tvrdnji da je Masterson silovao i svoju dugogodišnju djevojku.

Presuda je donesena na drugom suđenju nakon što porota nije uspjela donijeti presude po tri tačke optužnice u decembru 2022. Suđenje je tada bilo poništeno. Tužitelji su tvrdili da je Masterson iskoristio svoju ulogu u Scijentološkoj crkvi - čije su članice tada bile sve tri žene - kako bi izbjegao posljedice desetljećima nakon napada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.