NOVA SERIJA

Feđa Isović za "Dnevni avaz": Još ne znamo gdje će se "Halo, taxi" emitirati

Glume Moamer Kasumović, Vanesa Glođo i drugi

Feđa Isović na setu. Facebook

18.9.2023

Feđa Isović započeo je snimanje nove serije pod nazivom "Halo, taxi".

- Opet jašemo… Dan 1. - poručio je Isović na Facebooku.

Veliki interes

S obzirom na to da on, uz reditelja Elmira Jukića, potpisuje hit serije poput „Lud, zbunjen, normalan“, „Konak kod Hilmije“ i druge, u javnosti vlada veliki interes za ovaj projekt.

- Ovo je serija koju mi sami proizvodimo. Riječ je o pilot epizodi, tako da nemamo ništa dogovoreno ko će to emitirati, kad će se emitirati - kaže Isović za „Dnevni avaz“.

Serija se snima u sarajevskom naselju Hrasnica, a novo ostvarenje okupilo je impresivnu glumačku ekipu, u kojoj se nalaze Moamer Kasumović, Vanesa Glođo, Sabit Sejdinović i drugi.


Intrigantna priča

Očekuje se da će serija "Halo, taxi" privući pažnju gledalaca svojom intrigantnom pričom i kvalitetnom produkcijom.

Isovićev posljednji projekt „Konak kod Hilmije“ bio je 2018. i 2019. veliki regionalni hit, ali nakon okončanja prve sezone bosanske verzije serije „Alo, alo“, nastavak do danas nije ugledao svjetlost dana.

- Ne vidim da iko pokazuje interesiranje za nastavak te serije, osim publike. Stalno dobivamo vibraciju od publike koja želi nastavak – kazao nam je svojevremeno Isović.

Kraj koji niko nije vidio

Serija "Lud, zbunjen, normalan" harala je regionom punih 14 godina. Isović je napisao kraj ove megauspješne serije, ali ga gledaoci nikad nisu vidjeli.

Ta odluka je donesena zbog smrti Mustafe Nadarevića.

- Epizode su napisane u smislu da imaju logičan završetak serije, a ovako je, s Mustafinom smrću, ona naprasno završena. Dvadeset epizoda nikada se neće emitirati – rekao nam je u jednom intervjuu Isović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.