STRAŠNO

Procurio stari intervju Rasela Brenda, nizao šale na račun silovanja i djece

U istom videu našalio se i na račun "starih Grka koji su se seksali s djecom dok su rješavali matematiku"

Screenshot YouTube

D. H.

19.9.2023

Glumac Rasel Brend (Russell Brand) optužen je za silovanje, seksualni napad i zlostavljanje četiri žene, prema zajedničkoj istrazi londonskog Sunday Timesa, The Timesa i Channel 4 Dispatchesa - a jedna od njegovih tužiteljica navodno je u to vrijeme imala samo 16 godina.

"Jednom sam nekoga silovao"

Sada je Daily Mail objavio video, koji je u međuvremenu obrisan s YouTubea otkako je došlo do navedenih optužbi, u kojemu se glumac šali na račun silovanja. Gostovao je u podcastu Richarda Herringa 2013. godine. U jednom trenu glumac, koji je poznat po crnom i teškom humoru, kaže: "Oh, jednom sam nekoga silovao", na što se publika nasmijala. "Poslije sam je ubio", dodaje Brand.

U istom videu našalio se i na račun "starih Grka koji su se seksali s djecom dok su rješavali matematiku". "Nije im to smetalo. Bili su pametni, zar ne?" rekao je. Nizao je šale i na račun odraslih, odnosno dadilja koje izvode seksualne činove pred djecom.

Brand, koji je sebe nazvao seksualnim narcisom, u videu je prokomentirao i publiku: "Pogledajte žene u ovoj sobi. Čak bi i hrabra procjena bila da sam spavao s polovicom njih." Videozapis je obrisan s YouTube kanala Richarda Herringa, a možete ga pogledati OVDJE.

Demantirao je medijske navode

Brand je ranije objavio preventivni video poričući optužbe na YouTubeu i X-u (bivšem Twitteru), bez spominjanja tužiteljica po imenu. Demantirao je medijske navode inzistirajući na tome da su njegovi odnosi uvijek bili sporazumni. Izvještaje je opisao "nečuvenim i agresivnim napadima".

- U vrijeme najveće slave bio sam vrlo, vrlo promiskuitetan. Međutim odnosi koje sam imao apsolutno su uvijek bili sporazumni. Tada sam uvijek bio transparentan oko toga, gotovo previše transparentan, a transparentan sam i sada. Postoji li neka druga agenda u igri? - naveo je.

Jedna od njegovih tužiteljica tvrdi da je imala 16 godina kada su započeli vezu, a upoznali su se u kupovini u središtu Londona. Žena, čije je pravo ime promijenjeno u članku Sunday Timesa, kaže da je Brand poslao auto u njenu školu da je odveze s nastave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.