BAVI SE MUZIKOM

Zbog slavnih roditelja promijenila ime: Ovo je kćerka Radeta Šerbedžije

Nedavno je progovorila o svojoj odluci da uzme drugo ime

Rade Šerbedžija. Foto: Duško Marušić / Pixsell

Dž. H. M.

26.9.2023

Mlada pjevačica Milica Šerbedžija pokušava da sakrije da je kćerka slavnih roditelja. Najmlađe dijete poznatog para odlučila je da sada u javnosti koristi ime Eliot Alma i to sve zbog roditelja.

Muzičarka je nasljednica Radeta Šerbedžije i Lenke Udovički, a nedavno je progovorila o svojoj odluci da postane Eliot Alma.

- Borim se s tremom. Mislim da je problem u tome što to shvatam sebe previše lično pa sam odlučila da u javnosti koristim alter ego kako bih depersonalizirala proces izvedbe za sebe. Pokušavam zamisliti da je Eliot Alma samopouzdanija od mene, da je otvorena i zabavna. Ali kada je riječ o tome zašto baš to ime, zapravo nema priče iza toga. Alma je moje srednje ime kojim me niko nikada nije nazvao pa sam pomislila zašto ne, a Eliot je samo ime koje mi se sviđa i mislim da dobro zvuči pored Alme - objasnila je Milica.

Milica Šerbedžija. Instagram

O Lenki i Radetu šturo je govorila.

- Dok sam odrastala, prirodno je da mi je bila želja da impresioniram roditelje i dobijem njihovo odobravanje, kao što većina djece čini. Tako da je za mene bio veliki korak kada je došlo vrijeme da je moja muzika, baš kao i ja, počela da raste i čak postavljati granice prema njima. Postavljanje granica uvijek je teško, a Rade je imao mnogo toga da kaže o mom albumu kad sam ga prvi put snimila i prije nego što je bio gotov. Neke od njegovih savjeta sam poslušala, a neke nisam, i zbog toga mi je bilo još posebnije kada sam mu pokazala gotov proizvod - otkrila je najmlađa članica umjetničke porodice za hrvatske medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.