NISKA OCJENA

Najgledaniji film na Netflixu izazvao podijeljena mišljenja kritike i publike

Pažnju publike privukla su zvučna imena

Džastin Timberlejk u filmu "Reptile". Youtube

D. R.

5.10.2023

Krimić "Reptile" trenutno je najgledaniji film na Netflixu, no izazvao je podijeljena mišljenja kritike i publike, a unatoč tome što je dobio pohvale gledaoca, na "Rotten Tomatoesu" ima prilično nisku ocjenu kritike.

Pažnju publike privukla su zvučna imena, a u glavnoj ulozi pojavljuje se Beniko (Benicio) Del Toro, koji tumači lik detektiva Toma Nikolsa (Nicholsa) koji istražuje ubistvo agentice za nekretnine. Jedan od glavnih osumnjičenika za zločin je žrtvin partner Vil Gradi (Will Grady) (Džastin Timberlejk (Justin Timberlake)), a ulogu Tomove žene Džudi (Judy) tumači Alisija (Alicia) Silverstone. 

Iako je film postao hit u očima publike, kritičari se ne slažu s njima. Naime, unatoč impresivnoj glumačkoj postavi, film je od kritike dobio samo 42 posto na Rotten Tomatoesu, piše Index.hr. 

Kritičari tvrde da je film prespor

Filmski kritičar Kambol Kempbel (Kambole Campbell) iz "Empirea" napisao je: "Del Torova solidna filmska harizma ne može spasiti film, letargični triler koji tek na trenutke oduševljava", dok je Rodžer Mor (Roger Moore) iz "Movie Nationa" napisao: "Savršeno je gledljiv, ali pustite ga da streama tokom pauze za WC i traženja grickalica. Toliko je spor da vjerovatno nećete propustiti ništa bitno, tek u trećem činu."

Publika se ne slaže

Za razliku od kritike, fanovi su oduševljeni filmom, a gledaoci su mu dali 75 posto na "Rotten Tomatoesu".

- Konačno film s originalnim scenarijem i vrhunskom glumom. Vrijeme je da Džastinu Timberlejku damo priliku da zablista kao glumac, pokazao je da je dobar - napisao je jedan fan na Twitteru.

"Sviđa mi se glumačka ekipa, ali neću gledati još jednu seriju o ubijenoj ženi. Dalje", oštro je komentirao drugi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.