U 50. GODINI

Preminuo fitnes model i glumac Alek Muser

Uzrok smrti nije otkriven

Alek Muser. Instagram

H. J. I.

14.1.2024

Alek Muser (Alec Musser) preminuo je u petak navečer u dobi od 50 godina. Fitness-model i glumac, koji je najpoznatiji po ulozi Dela Henrija (Henry) u sapunici All My Children, preminuo je u svom domu u Kaliforniji, a tužnu vijest potvrdila je njegova zaručnica Pejdž Pres (Paige Press) za TMZ. Uzrok smrti nije otkriven.

Glumac se u jednoj od najdugovječnijih američkih sapunica pojavio između 2005. i 2007. godine, glumeći u ukupno 43 epizode. Ostale TV serije i filmovi u kojima je glumio uključuju Grown Ups, Rita Rocks, Desperate Housewives i Road to the Oltar. Pojavio se na naslovnicama nekoliko časopisa, kao što su Men's Health, Men's Workout i Exercise Health.

Muser već duže vrijeme nije glumio, ali je prije smrti bio aktivan na društvenim mrežama. Njegova zadnja objava bila je prije četiri dana.

O njegovoj smrti oglasio se i Adam Sandler, koji je s Muserom glumio u komediji Grown Ups.

- Volio sam ovog tipa. Ne mogu vjerovati da ga više nema. Tako divan, smiješan dobar čovjek. Moje misli su uz Aleka Musera i njegovu porodicu i šaljem im svu svoju ljubav. Prava, velika duša od osobe - napisao je Sandler. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.