LOS ANĐELES

Završena 75. dodjela Emija: Najviše nagrada osvojile serije "Succession" i "The Bear"

U kategoriji "Najbolja dramska serija" nagradu je dobio "Succession", dok je "The Bear" osvojio nagradu u kategoriji "Najbolja humoristična serija"

Ekipa serije "Succession". AP

H. J. I.

16.1.2024

Proglašeni su pobjednici na 75. dodjeli Emi nagrada, najvišeg priznanja američke TV industrije. Ove godine, najviše nagrada su odnijele serije "Succession" i "The Bear".

U kategoriji "Najbolja dramska serija" nagradu je dobio "Succession", dok je "The Bear" osvojio nagradu u kategoriji "Najbolja humoristična serija".

Najbolja limitirana serija je "Beef". Emi u kategoriji "Najbolji glavni glumac u dramskoj seriji" otišao je u ruke Kieranu Kalkinu (Culkin) za ulogu u "Successionu". Za ostvarenje u istoj seriji, nagradu za najbolju glavnu glumicu odnijela je Sarah Snuk (Snook). Najbolji sporedni glumac u dramskoj seriji je metju Mekfejden (Matthew Macfadyen), koji je također dobio nagradu za ulogu u "Successionu".

Najbolja sporedna glumica u dramskoj seriji je Dženifer Kulidž (Jennifer Coolidge), za ulogu u "The White Lotus". 

Sa dodjele Emija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Džeremi Alen Vajt (Jeremy Allen White) je za svoju ulogu u seriji "The Bear" osvojio Emija za najboljeg glavnog glumca u humorističnoj seriji, dok je najbolja glavna glumica u istoj kategoriji Kvinta Brajson (Quinta Brunson), koja glumi u seriji "Abbott Elementary".

Serija "The Bear" je pokupila Emije i za najbolju sporednu glumica i glumca u humorističnoj seriji - nagrade su osvojili Ajo Edebiri (Ayo) i Ebon Mos-Bahrah (Moss-Bachrach).

Najbolji glavni glumac u limitiranoj seriji ili TV filmu je Stiven Jun (Steven Yeun) za ulogu u seriji "Beef". Istoj seriji je otišla i nagrada za najbolju glumicu u istoj kategoriji - osvojila je Ali Vong (Wong).

Najbolji sporedni glumac u limitiranoj seriji ili TV filmu je Pol Volter Hauser (Paul Walter) - serija "Black Bird". Najbolja sporedna glumica u limitiranoj seriji ili TV filmu je Nisi Naš-Bets (Niecy Nash-Betts) koja je glumila u "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story".

Sa dodjele Emija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Najbolji rijaliti/takmičarska serija je "RuPaul’s Drag Race", najbolji talk show je "The Daily Show with Trevor Noah", najbolja serija po scenariju je "Last Week Tonight With John Oliver".

Nagradu Emi za najbolji tekst za dramsku seriju osvojio je Džesi Armstrong (Jesse) za "Succession", dok je nagradu za najbolji tekst za limitiranu ili antologijsku seriju ili film osvojio Li Sung Jin (Lee) za seriju "Beef".

Nagrada za najbolju režija za dramsku seriju otišla je u ruke Mark Milodu (Mylod) za "Succession", dok je najbolja specijalna emisija emitirana uživo je "Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium".

Scenarista Kristofer Storer (Christopher) osvojio je dvije nagrade za seriju "The Bear" - najbolji tekst za humorističnu seriju i najbolja režija za humorističnu seriju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.