MILIONI SU PLAKALI

Pet popularnih filmskih parova čija je ljubav završila tragično

Tragična ljubav uči nas da je moćno i važno voljeti čak i ako ljubavna priča prerano završi

Džek i Rouz. YouTube

D. R.

23.1.2024

Ljubavne priče ponekad iz raznih razloga krenu neočekivanim stranputicama. Tragična ljubav uči nas da je moćno i važno voljeti čak i ako ljubavna priča prerano završi.

Zbog nesretnih svršetaka brojnih filmskih ljubavi plakali su milioni ljudi širom svijeta. 

Index.hr je izdvojio sedam najupečatljivijih filmskih parova koji nisu "živjeli sretno do kraja života".

Džek i Rouz (Titanic)

Jedna od najpoznatijih i najtužnijih ljubavnih priča dirnula je srca miliona ljudi. Trenutak u kojem se Džek (Jack) smrzava u ledenom okeanu kako bi spasio Rouz (Rose) svima je slomio srce. 

Ali i Džekson (A star is Born)

Dramatična romansa između Ali (Ally) i Džeksona (Jackson) propala je jednako brzo kao što se i rasplamsala. Ljubav između slučajno otkrivene zvijezde i njenog mentora propada kada on shvata da ga je ona prerasla, a iza nesretnog kraja ljubavi ostao je jedan neispunjen život i nenapisana muzika. 

Holi i Geri (P.S. I Love You)

Ljubav između Holi (Holly) i Gerija (Gerry) dogodila se na prvi pogled. Njihova hemija dovela je do braka i očekivali su dug i sretan zajednički život, sve dok im okrutna sudbina nije pomrsila račune. 

Noa i Eli (The Notebook)

Mnogima omiljeni ljubavni film priča je o velikoj romantičnoj ljubavi koja je uspješno svladala sve izazove osim prolaznosti života. Gledatelji svjedoče emocionalnoj težini živopisnih sjećanja koja pred kraj života polako blijede.

Viktor i Emili (Corps Bride)

U animiranom filmu Tima Burtona Viktor (Victor) greškom izgovara vjenčane zavjete preminuloj Emili (Emily) u šumi obasjanoj mjesečinom. Premda voli svoju zaručnicu Viktoriju, s vremenom upoznaje Emili i zaljubljuje se u njen duh. Ipak, ona nesebično prekida romansu svjesna da bi to uništilo njegov život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.