SLAVNA GLUMICA

Helen Miren upitala: Sjećate li se ko je osvojio Oskara prošle godine

To nije utrka u trčanju, rekla je glumica

Helen Miren. Instagram

L. S. R.

23.2.2024

Helen Miren (Mirren) koja je osvojila Oskara za najbolju glumicu za ulogu u filmu "The Queen", poslužila je i kao naratorica u filmu Grete Gervig (Gerwig) "Barbie", koji je zaradio osam nominacija za Oskara, uključujući onu za najbolji film, ali nema nominacija za najbolju rediteljicu ni za najbolju glumicu.

Iako su na društvenim mrežama mnogi to označili kao "najšokantniji oskarovski previd godine", Miren nije previše uznemirena. 

- Ne smiješ se uzrujavati zbog takvih stvari. Ono što je fantastično jest da je Barbie bio film s najvećom zaradom koju je Warner Bros ikada imao. Sjećate li se uopće ko je osvojio nagradu za najbolji film prošle godine -  rekla je glumica.

Također dodaje:

- Naravno da bih voljela vidjeti Gretu nominiranu i mislim da bi ona trebala osvojiti nagradu za najboljeg reditelja. To nije utrka u trčanju, znate. Rad  Kristofera Nolana (Christopher) na "Oppenheimeru" bio je spektakularan, izvanredan. Ali za mene je Gretin rad bio tako hrabar, bilo je to nešto što nikad prije nismo vidjeli. Jednostavno mi se sviđa činjenica da je publika reagirala onako kako jest -  rekla je slavna glumica.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.