U 49. GODINI

Preminuo Kenet Mičel, glumac iz Star Treka i Captain Marvela

Preminuo je od komplikacija amiotrofične lateralne skleroze (ALS)

Kenet Mičel. Platforma X

H. J. I.

26.2.2024

Kanadski glumac Kenet Mičel (Kenneth Mitchell), koji je glumio u Marvelovom filmu Captain Marvel te seriji Star Trek: Discovery, u dobi od 49 godina preminuo je od komplikacija amiotrofične lateralne skleroze (ALS), piše The Guardian.

- S tugom u srcu objavljujemo da je Kenet Aleksander Mičel, voljeni otac, muž, brat, ujak, sin i mnogima dragi prijatelj preminuo - stoji u objavi na glumčevu profilu na Instagramu.

- Ken se zbog ALS-a tokom pet i pol godina suočavao sa serijom groznih izazova i, na sebi svojstven način, uspio je svaki od njih nadići s dostojanstvom i konstantnom posvećenosti življenju ispunjenog i sretnog života. Živio je prema principu da je svaki dan dar te da nikada ne koračamo sami. Njegov je život pravi primjer koliko ispunjen neko može biti kada živi s ljubavlju, suosjećanjem, humorom, uključivosti te zajedništvom - stoji u izjavi.

Za glumcem, koji je u Star Trek: Discovery igrao razne uloge, poput Klingons Kola, Kol-Sha, Tenavika te Aurellija, tuguju i u izjavi na službenoj stranici Star Treka: “Čitava Star Trek porodica upućuje saučešće Mičelovoj porodici, prijateljima, voljenima te fanovima širom svijeta.”

Osim u Star Trek: Discovery te Captain Marvel, glumac je igrao i u postapokaliptičkoj televizijskoj seriji Jericho.

Mičel je iza sebe ostavio suprugu Susan Mej Pret (May Pratt) te dvoje djece te je zamolio, piše u izjavi na Instagramu, da se bilo kakve poklone usmjeri prema istraživanju bolesti od koje je patio ili potpori njegove djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.