HOLIVUDSKI SRCELOMAC

Bred Pit će na dodjeli Oskara imati posebnu ulogu, a ne tiče se glume: Pobrinut će se za ketering

Njegov šampanjac, treću godinu zaredom, bit će točen u Dolbi teatru u Los Anđelesu 10. marta

Instagram

E. Ag.

7.3.2024

Najpoznatiji američki glumci, reditelji i producenti će, treću godinu zaredom, pijuckati šampanjac "Fler d Miraval" Breda Pita na ceremoniji dodjele Oskara.

Otkako je izbio na holivudsku scenu kao autostoper kauboj u filmu „Telma i Luiz“ 1991., Bred Pit je sedam puta nominiran za Oskara.

Osvojio ga je 2020. za sporednu mušku ulogu u filmu „Bilo jednom u Holivudu“ i 2014. kao producent filma „Dvanaest godina ropstva“, piše RTS.

Ove godine holivudski srcelomac nije nominiran ni za jednu nagradu, ali će i dalje igrati važnu ulogu na ceremoniji, jer će se pobrinuti za „ketering“, budući da će njegov šampanjac, treću godinu zaredom, biti točen u Dolbi teatru u Los Anđelesu 10. marta.

Šampanjac "Fler d Miraval" (Cvet Miravala) roze, proizvodi se na imanju Šato Miraval u Provansi, koji je glumac kupio 2011. zajedno s tadašnjom partnericom, a kasnije suprugom Anđelinom Đoli (Angelina Jolie), i u čijoj kapeli su se i vjenčali 2014. Poslije razvoda Anđelina je svoj udio prodala.

Pit je počeo da sarađuje s porodicom Peren, vlasnicima imanja Šato Bokastel, čuvenim proizvođačima vina iz te oblasti.

Pit, Perenovi i još jedna porodica vinara Peters udružili su snage kako bi napravili šampanjski brend "Fler d Miraval", koji se sastoji od 75 posto šardonea i 25 posto pino noara. Oni su jedini proizvođači šampanjca posvećeni isključivo rozeu.

Ovo će biti treća uzastopna godina kako se "Fleur de Miraval Rosé Champagne" služi na dodjeli Oskara.

Prethodnih sedam godina zvanični šampanjac na dodjeli Oskara bio je Piper-Edsik (Piper-Heidsick).

Godine 2020. pušteno je u prodaju 20.000 boca ograničenog izdanja šampanjca "Fler d Miraval", pod nazivom Exclusivement Rosé, nakon čega je naredne godine uslijedilo predstavljanje ER2. Prošle godine predstavljeni su i ER3 i novi kuve Ptit fler (Petite Fleur).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.