GORE DRUŠTVENE MREŽE

Tramp kritikovao Oskare, Kimel mu uzvratio: Nije li vrijeme da odeš u zatvor?

Ilon mask rekao je da su nagrade Akademije "razvodnjene", a nagrada više ne izaziva poštovanje

Donald Tramp. AP

L. S. R.

11.3.2024

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) nije uživao u ovogodišnjoj dodjeli Oskara.

- Stvarno loša politički korektna emisija večeras, i godinama - nepovezana, dosadna i vrlo nepravedna - rekao je Tramp o dodjeli Oskara u objavi na Truth Socialu u nedjelju. 

- Zašto jednostavno ne daju Oskare onima koji ih zaslužuju? Možda će se tako njihova publika i TV gledanost vratiti sa dna -  nastavio je. Osim opaski o dodjeli nagrada, Tramp je također kritizirao i ovogodišnjeg domaćina Džimija Kimela (Jimmy Kimmel).

- Ima li goreg voditelja na Oskarima od Džimija Kimela? Možda da ga se riješite i zamijenite s još jednim jeftinim propalim talentom s ABC-a, Georgeom Slopanopoulosom -  rekao je Trump u svojoj objavi. 

Njegova oštra kritika Kimela i ovogodišnje ceremonije nije prošla nezapaženo, pa mu je slavni voditelj odgovorio pred kraj ceremonije.

Uoči proglašenja filma godine Kimel je sa svog mobitela pročitao poruku koju je Tramp objavio pa rekao:

 - Možete li pogoditi koji je naš bivši predsjednik ovo napisao?" Nakon toga mu je zahvalio što gleda prijenos Oskara.

- Ali nije li, ipak, vrijeme da odeš u zatvor - dodao je, nakon čega je glasno reagirala publika.

I ranije je kritizirao Oskare

Ovo nije prvi put da Tramp kritizira dodjelu Oskara. Tako je 2018., dok je još bio na dužnosti predsjednika, osudio ceremoniju i utvrdio da je to "najniže ocijenjeni Oskar u historiji". "Problem je što više nemamo zvijezde – osim vašeg predsjednika (samo se šalim, naravno)!", napisao je na X-u tada.

A 2021. bivši predsjednik je dao izjavu u kojoj je iznio neke preporuke o tome kako Oscari mogu povećati svoju gledanost. "Vratite se 15 godina unatrag, pogledajte formulu koju su tada koristili, promijenite ime natrag u The Academy Awards, nemojte biti tako politički korektni i dosadni, i učinite to kako treba. Također, vratite sjajnog domaćina", rekao je Trump.

Tramp nije bio jedini koji je kritizirao ovogodišnje nagrade. Milijarder Ilon mask (Elon Musk) na C-u je dao svoje mišljenje o Oskarima, rekavši da su nagrade Akademije "razvodnjene", a nagrada "više ne izaziva poštovanje". 

- Osvojiti Oskara sada samo znači da ste pobijedili u takmičenju -  napisao je Mask.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.