DRUGAČIJI OD OSTALIH

Nakon ovog ćete ga voljeti još više: Reakcija Kilijana Marfija koja rastapa srca

Video su komentirali i brojni Irci, istaknuvši koliko su ponosni na prvog Irca koji je u svoje ruke primio Oskara

Kilijan Marfi. AP

D. R.

13.3.2024

Glumac Kilijan Marfi (Cillian Murphy) ove se nedjelje upisao među najveće holivudske velikane, osvojivši svoj prvi Oskar za ulogu u filmu "Oppenheimer". Koliko glumcu ovo priznanje znači otkrio je u svom govoru, ali i iza pozornice.

Glumca Kilijana Marfija šira je publika upoznala u ulozi Tomija Šelbija (Tommy Shelby) u seriji 'Peaky Blinders', ali i po sporednim ulogama u filmovima, većinom s potpisom  Kristofera Nolana (Christopher). Film koji ga je vinuo u nebesa u nedjelju je nagrađen s čak sedam Oskara, a među njima je i onaj za najboljeg glumca u glavnoj ulozi koji je otišao u njegove ruke.

Skromnost mu je vrlina

Samozatajni Irac po mnogo stvari je drugačiji od ostalih holivudskih zvijezda koje vole skupe stvari, a koliko mu je važna Irska, pokazuje i njegova odluka da napusti svjetla Vegasa i privatni život nastavi u Irskoj, zemlji u kojoj želi da odrastaju njegovi sinovi.

Ove godine dobio je najveća glumačka priznanja, uključujući i zlatni kip o kojem maštaju svi glumci tokom svoje karijere.

Zahvalivši se Nolanu i Emi Tomas (Emma Thomas), ali i svojoj porodici, Marfi je nagradu posvetio svim mirotvorcima širom svijeta, a onda je otišao u backstage, gdje je strpljivo čekao da se njegovo ime ureže u kipić.

@entertainmenttonight Cillian Murphy's reaction to seeing his first Oscar engraved at the 96th Academy Awards. #oscars #cillianmurphy ♬ original sound - 😎

Emotivan video

Video koji pokazuje popularnog Irca kako obuzet emocijama sreće, ponosa i nevjerice iščekuje priznanje za svoj rad obišao je svijet, a komentari pokazuju kako je Marfi, uistinu, jedan od najvećih miljenika publike širom svijeta.

Video su komentirali i brojni Irci, istaknuvši koliko su ponosni na prvog Irca koji je u svoje ruke primio Oskara u ovoj kategoriji, a trenutak koji pokazuje Marfija kako sa suzama u očima gleda svoje ime na trofeju jedan je od najljepših s ovogodišnje dodjele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.