LONDON

Pogledajte kako je slavna glumica odbrusila fotografu koji joj je tražio da pokaže noge

Hana Vadingem dobila aplauz i uživo i na društvenim mrežama

Skrenula pažnju na “muške mizogine fotografe”. ERIK CARTER / People

E. Ag.

16.4.2024

Glumica Hana Vadingem (Hannah Waddingham) prisustvovala je dodjeli pozorišnih nagrada Olivije u Londonu. Dok je bila na putu do dvorane gdje je organizovana ceremonija, jedan fotograf joj je zatražio da pokaže noge, što se njoj nije nimalo dopalo, piše CDM.me.

Taj moment zabilježen je snimkom pa se na mrežama hvali njen odgovor.

“Pokaži noge”, rekao joj je fotograf.

- Ne, nemoj da mi govoriš – pokaži noge - čuje se kako mu glumica govori, a onda ga je opsovala uvrijeđena njegovim seksističkim komentarom:

- O moj Bože, to nikad ne bi rekao muškarcu.

Glumica je dobila aplauz i uživo i na društvenim mrežama.

Hana je prošle godine govorila da se suočavala sa seksizmom tokom karijere, kao i da je rano naučila kako da se bori s tim i da ne dozvoli da je omalovažavaju, čemu ju je naučio otac. Poručila je da treba javno pričati o tome. Naročito je skrenula pažnju na “muške mizogine fotografe” u svom autorskom članku za časopis Glamour.

Njenu reakciju mnogi su komentirali na mreži X.

- „Ovo je sjajan primjer djevojkama u filmskoj industriji da treba da znaju koliko vrijede”, “Ja ovu ženu obožavam. Ona nikad nije dala da je tretiraju kao objekt”, “Apsolutna kraljica, misle da mogu da upućuju takve komentare bez ikakvih posljedica” – samo su neki od komentara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.