ISPROZIVALA ZVIJEZDU

Holivudska producentica udarila na Sidni Svini: Nije lijepa, a ne zna ni glumiti

Karol Baum rekla je da čak ni njeni studenti nisu znali objasniti zašto je Svini toliko tražena

Baum oplela po Svini. X (Twitter)

E. Ag.

17.4.2024

Holivudska producentica Karol Baum (Carol), poznata po filmu „Father of the Bride” i njegovih nastavaka, rekla je da Sidni Svini (Sydney Sweeney) „nije lijepa” i „ne zna glumiti” tokom nedavne rasprave nakon projekcije njenog filma iz 1988. „Dead Ringer”.

- Ne shvatam Sidni Svini - rekla je producentica i objasnila da je do tog zaključka došla nakon što je pogledala posljednji Svinin film „Anyone But You”.

- Htjela sam znati ko je ona i zašto svi pričaju o njoj - dodala je Baum.


Također, romantičnu komediju je opisala kao „negledljivu”. Baum je dalje otkrila da ni njeni studenti na Univerzitetu Southern California School of Cinematic Arts nisu mogli dati zadovoljavajući razlog zašto je 26-godišnja zvijezda toliko tražena.

- Rekla sam u učionici: ‘Objasnite mi ovu djevojku. Nije lijepa, ne zna glumiti. Zašto je tako zgodna?‘ Niko nije imao odgovor - prisjetila se.

Uprkos nezainteresiranosti za Svini, Baum je priznala da nije sigurna bi li odbila priliku da producira film s njom ako bi njena prisutnost značila da će projekt dobiti zeleno svjetlo.

- Svi želimo napraviti film i ko bi odustao od filma koji ima zeleno svjetlo? Niko koga ja znam. Tvoj posao je da se film napravi - dodala je.

Svini je stekla slavu s uspjehom HBO-ove serije „Euphoria” u kojoj glumi ranjivu tinejdžericu Kejsi Hauard (Cassie Howard). Uloga joj je donijela nominaciju za Emi 2022. Također je dobila nominaciju za Emi za ulogu Olivije u filmu „Bijeli lotos”.

„Anyone But You” je dobio miješane reakcije kritike i publike. Iako je dobio blage kritike, postao je romantična komedija s najvećom zaradom još od filma „Bridget Jones‘s Baby” iz 2016. godine zaradivši 200 miliona dolara, prema Varietyju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.