BRED PIT SLAVI

Borba za vinariju u Francuskoj: Novi poraz Anđeline Đoli

Sud u Los Anđelesu odlučio je da Anđelina mora predočiti sve ugovore o tajnosti

Anđelina Đoli - Avaz
Anđelina Đoli - Avaz
Anđelina Đoli - Avaz
Anđelina Đoli - Avaz
Anđelina Đoli i Bred Pit - Avaz
L. S. R.

26.5.2024

Anđelina Đoli (Angelina Jolie) doživjela je novi poraz u pravnoj borbi s bivšim suprugom Bredom Pitom (Brad Pitt). U ovom se slučaju radi o borbi oko vlasništva njihove vinarije koja se nalazi u Francuskoj.

Sud u Los Anđelesu odlučio je da Anđelina mora predočiti sve ugovore o tajnosti koje je sklopila s trećim stranama tokom osmogodišnjeg perioda od 2014. do 2022., a njene su prigovore označili irelevantnima.

Upravo ugovori o tajnosti postali su ključno pitanje u sporu oko uspješne vinarije Chateau Miraval, koja se nalazi u Provansi u južnoj Francuskoj. Glumica tvrdi da je odustala od prodaje svog udjela Bredu nakon što je on od nje zatražio da kao dio dogovora potpiše "nerazuman" ugovor o tajnosti. 

Kao odgovor na tu tvrdnju, Bredovi advokati kažu da Anđelina takve ugovore koristi kao oružje te da je tokom pregovora o njihovom razvodu tražila da Bred potpiše sličan sporazum.

Bivši vojnik britanskih specijalnih snaga Toni Veb (Tony Webb) radio je za njihovu porodicu, i on navodi da Anđelina koristi ugovore o tajnosti podataka kako bi ušutkala zaposlenike koji su kod njih radili kao osiguranje. Zbog tih ugovora ne bi mogli svjedočiti o tome šta se zapravo dogodilo iza zatvorenih vrata, a Aneđlina je u parnici navela da je slične taktike ušutkavanja ugovorima protiv nje koristio Bred, ističe Toni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.