OD 5. JUNA Z BH. KINIMA

Sutra krenite na sve ili ništa sa "Zločestim dečkima": Vil Smit i Martin Lorens vratili se ulogama detektiva iz Majamija

Četvrti nastavak blockbuster serijala koji oduševljava gledatelje još od 1995. godine kada je originalni film izašao

Zločesti dečki - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
N. Aj.

4.6.2024

Nakon velike svjetske premijere koja je protekle sedmice održana u Dubaiju uz veliku medijsku pompu, te američke premijere u Los Anđelesu uz prisustvo cijele ekipe filma koju su predvodili rediteljski dvojac i Vil Smit i Martin Lorens, u bh. kina od 5. juna, stiže akcioni spektakl „Zločesti dečki: Sve ili ništa“ (Bad Boys: Ride or Die).

U pitanju je četvrti nastavak blockbuster serijala koji oduševljava gledatelje još od 1995. godine kada je originalni film Majkla Beja (Michael Bay) prvi put publici širom svijeta predstavio urnebesni i opasni detektivski dvojac Majka Lovrija (Mike Lowry) i Markusa Brneta (Marcus Burnett) te dosegao kultni status. Prvi nastavak snimljen je 2003. godine i ostavio duplo veću zaradu na svijetskim kino blagajnama. Prije četiri godine, 2020. stigao je i treći nastavak „Zločesti dečki: Zauvijek“ koji je oduševio i kritiku i publiku, a na kino blagajnama zaradio više nego oba prethodna filma zajedno sa ukupnom zaradom od 430 miliona dolara dok je u bh. kinima ostvario rezultat od pviše od 30.000 gledatelja.

U spoju još luđe oktanske akcije i još urnebesnije buddy komedije detektivi Majk Lovri i Markus Brnet istražuju korupciju u policiji Majamija nakon što njihov pokojni kapetan Konrad Hauvard (Conrad Howard) posthumno biva optužen da je umiješan u rumunsku mafiju, ali ih nameštaljka pretvara u bjegunce, prisiljavajući ih da rade van zakona kako bi riješili slučaj ovaj slučaj. Ovaj put im samo ostaje da krenu na sve ili ništa!

Rediteljsku palicu i dalje drži belgijski dvojac marokanskog porijekla Adil El Arbi i Bilal Falah (Billal Fallah), koji su režirali prethodni nastavak i najuspješniji film serijala „Zločesti dečki: Zauvijek“, a legendarnom dvojcu Vilu Smitu (trilogija Ljudi u crnom, Dan nezavisnost, Ja, robot, Ja sam legenda, Hancock, Aladin, Kralj Richard) i Martinu Lorensu (Život, Crni vitez, Kuća debele mame 1 i 2, sitcom Partneri), i u ovom nastavku pridružuju se Dorn i Keli (Kelly), odnosno Aleksander Ludvig (Alexander Ludwig, film Igre gladi, serija Vikinzi) i Vanesa Hadžens (Vanessa Hudgens, uloge u High School Musical filmovima i serijama, voditeljica na dodjelama MTV i Oscar, sutkinja na američkom plesnom showu So You Think You Can Dance). Tu je naravno i legendarni Džo Pantoliano (Joe), ovaj put u cameo ulozi urnebesnog kapetana Houarda, a u filmu će se pojaviti i Rea Sihorn (Rhea Seehorn, serija Bolje nazovi Saula), ali i DJ Khaled u zasad nepoznatim ulogama!

"C2 film", zvanični zastupnik studija "Sony" za BiH donosi ovaj izuzetno atraktivni naslov na repertoar svih bh. kina u terminu svjetske pretpremijere od 5. juna.

Saznajte zašto je sve ili ništa za zločeste dečke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.