ODLAZAK VELIKOG GLUMCA

Jedan od posljednjih intervjua Haris Burina dao je za "Avaz": Povukao sam se, sit sam svega

Uglavnom sam kod kuće, čitam, pišem, kuham sam sebi... Samački život, govori nam je glumac prošle godine

Haris Burina. Facebook

5.6.2024

Veliki glumac Haris Burina preminuo je sinoć u Kantonalnoj bolnici Zenica. Imao je u 62. godine. Posljednjih godina živo je povučeno u rodnoj Zenici te se veoma rijetko oglašavao. Jedan od posljednjih intervjua dao je za "Dnevni avaz" 26. januara  2023. godine, koji prenosimo u cjelosti:

- U našoj zemlji u posljednje vrijeme snimaju se nove serije i filmovi, ova djelatnost se trgnula iz letargije, no niti u jednom novom projektu nema popularnog Harisa Burine.

Došlo mi je...

Ovaj bh. glumac ranije je bio nezaobilazan u postavama serija i filmova, ali je, već izvjesno vrijeme, potpuno nestao iz javnog života. On se iz Sarajeva vratio u rodnu Zenicu još prije nekoliko godina, gdje ga je i zatekao naš poziv.

- Ne radim ništa. Skroz sam se povukao, tako mi je došlo, otprilike prije dvije godine. S jedne strane, malo sam se zamorio, a s druge, u ovom trenutku mi je ovako taman - kaže Burina sasvim iskreno za „Dnevni avaz“.

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica imao je uloge u dvije predstave, ali su one ukinute s repertoara zbog pandemije koronavirusa. I tako je ostalo do danas.

- Nekako sam svjesno napravio pauzu, sad čekam da mi se dese neki projekti. Imam planove u vezi s pozorištem i filmom - otkriva nam Burina.

Mada nije želio otkrivati razloge povlačenja, ipak nam je rekao:

- Sit sam svega. I vremena su takva, ružna... Politika, ljudi su pokvareni, žive čudno, ugroženi su... Jednostavno sam rekao - idem se malo izmaknuti.

Samački život

I druženje s prijateljima i poznanicima, kako nam kaže, sveo je na minimum.

- Uglavnom sam kod kuće, čitam, pišem, kuham sam sebi... Samački život - govori nam Burina.

Kada se odluči vratiti na scenu, imat će mnogo toga reći.

- Bit će to u ovoj godini. Ali, o tom potom, što se kaže, kad budeš imao novu ploču, onda pričaj - ističe Burina.

Iza Burine su dva braka, a ima i kćerku koja živi u Francuskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.