NIKO NIJE PRIMIJETIO

Kevin Kostner na snimanju jednog filma bio u strašnim bolovima: "Htio sam plakati, ali svi su gledali"

Kostner, poznat po nepokolebljivoj radnoj etici, nikada nije propustio nijedan dan s posla

Kevin Kostner. AP

D. R.

prije 2 dana

Kevin Kostner (Costner) možda ima Oskara i brojna priznanja tokom bogate 40-godišnje holivudske karijere, ali postoji jedna stvarna izvedba koju je tako dobro odglumio da gotovo niko nije primijetio.

U filmu Hidden Figures iz 2016., istinitoj priči o tri briljantne crne žene koje su doprinijele svemirskoj utrci 1960-ih, Kostner se uspio snaći u ulozi NASA-inog velikana Ala Harisona - no ispalo je da je bio bolestan tokom većeg dijela snimanja te je trpio velike bolove.

- Nikada nisam radio pijan na setu. Nikad nisam radio napušen na setu, ali bio sam na morfiju posljednje dvije sedmice dok sam radio na filmu Hidden Figures - otvoreno je rekao Kostner, koji se nalazi na naslovnici magazina People, prenosi Tportal.

Tokom snimanja dobio je bubrežne kamence. 

- Deset dana sam radio pod infuzijom. Ni sam ne znam kako. Oko tri dana sam bio normalan, a onda mi se nešto dogodilo - ispričao je. 

Kostner, poznat po nepokolebljivoj radnoj etici, nikada nije propustio nijedan dan s posla, ali kako kaže: "Sjedio sam u svojoj prikolici s infuzijom morfija u ruci."

Ubrzo je, kako otkriva, morao nositi duge rukave na setu snimanja filma ne bi li sakrio modricu od infuzije. "Na kraju sam morao", prisjeća se, priznajući da je to iskustvo bilo prilično bolno. "Htio sam plakati, ali svi su gledali, pa nisam", dodaje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.