JET SET

Anabelu Atijas mnogi prozivaju da je promijenila ime i da se nekada zvala Razija, odlučila je otkriti pravu istinu

Avaz.ba

9.12.2017

Mnoge estradne zviezde su zbog upečatljivosti i bolje prepoznatljivosti promijenile ime na početku svoje karijere, a jednu od dama sa estrade bila je prozivana da je mijenjala ime, ali ona tvrdi suprotno.

Naime, kada neko poželi da omalovaži Anabelu Atijas nazove je Razija Bukva, što je obično ispraćeno malicioznim i pogrdnim tonom.

Ona je sve to demantovala, i objasnila o čemu je riječ.

"Da sam htjela da promijenim ime, promijenila bih i prezime", istakla je jednom prilikom Anabela, podvlačeći da se ne stidi svog prezimena Bukva.

Gostujući u jednoj emisiji, pjevačica je donijela na uvid svjedočanstvo i knjižicu iz osnovne škole u kojima piše da se zove Anabela, kako bi konačno stala u kraj svim pričama, a zatim objasnila kako je došlo do toga da dobije tako neobično ime, prenosi Kurir.

"Ime Anabela sam dobila po rođenju. Nisam sigurna da li je to bio lik iz knjige ili se spisateljica tako zvala. Znam samo da je bila neka italijanska knjiga. Potičem iz mješovitog braka. Tada to nije bilo važno, svi su bili ponosni Jugosloveni i samo je ljubav bila bitna. Ali valjda su oni nešto predosjećali, pa nisu željeli da ikada imam problem zbog imena, pa su odabrali internacionalno. Sva djeca u tom periodu su dobijala ta internacionalna imena i niko nije želio na svoju stranu da naginje", ispričala je Anabela, prisjetivši se društvenih prilika u Goraždu 70-ih godina prošlog vijeka.

Podsjetimo, djevojačko prezime Bukva je promijenila početkom 90-ih kada se udala za Gagija Đoganija, dok je sadašnje dodala svom imenu kada se obavezala na vječnu ljubav Andreju Atijasu na samom kraju 2012. godine.

Nije poznato od koga tačno potiče glasina o imenu Razija koju su mnogi uzeli zdravo za gotovo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.