Karleuša opet u sukobu sa Sajsi MC

Avaz.ba
19.12.2017 16:59

Foto: ( Arhiv)

Pompa koja se podigla oko pjesme “Lokal Beogradizam”, koju je trebalo u duetu da snime prošle godine Jelena Karleuša i Sajsi MC, mjesecima je punila novinske stupce. Duet je pompezno najavljivan, Jelena i Ivana (Sajsino pravo ime) počele su da se druže i pohvalno govore jedna od drugoj, a onda je sve palo u vodu.

Navodno, za sve je kriva Severina sa kojom je Sajsi snimila duet “Silikoni”. Tada je Karleuša počela da bijesni smatrajući kolegicu iz Splita lopovom koji joj je ukrao udeju da sa beogradskom reperkom snimi duet. 

Sajsi je naposlijetku sama snimila spomenutu pjesmu, ali je onda, sredinom ljeta ove godine, na internetu završio demo snimak dueta sa Karleušom koji je izazvao podijeljenu reakciju javnosti zbog kontroverznih stihova.

- Mi smo izabrane djevojke. Radimo vam redaljke. Jako vas izj****o. Ne smijete da sjednete - glasi dio teksta na koji su reagirale mnoge pjevačice smatrajući da Jelena proziva baš njih.

Sve ovo je izazvalo revolt u Sajsi, budući da je ona autor spornog teksta, koji se pripisuje njenoj nesuđenoj saradnici, pa je zbog toga riješila da istjera stvari na čistac, prešutno optuživši Karleušu da je ona objavila pjesmu na internetu.

- Baš zato što se taj demo pojavio tako, ne znam na koju foru, i zato što je kršenje mojih autorskih prava da se taj demo pojavi, morala sam to da zapečatim kao nešto moje, da ne bi bilo dalje zloupotrebe tog teksta i da ga neko ne bi prisvojio kao njegov - ispričala je reperka u jednoj emisiji, najavljujući novu pjesmu “Redaljka”.

Sajsi je rekla da će od spomenute pjesme napraviti dvije.

NA VRH