JET SET

Mama me vodila na zabave, na kokain sam prešla sa 13 godina

Avaz.ba

29.12.2017

Glumica Dru Berimor (Drew Barrymore) davne 1982. godine je sa samo sedam godina stekla planetarnu popularnost ulogom u filmu "E. T." Stivena Spilberga (Stevena Spielberga).

Kao i mnoge dječije zvijezde, slava joj nije donijela samo dobro, već se vrlo rano upustila u eksperimentiranje s alkoholom i drogama. Mlada Dru je počela pušiti cigarete kad joj je bilo samo devet godina, piti alkohol s 11. S 12 je počeka s marihuanom, a s 13 prešla na kokain. 

Problema je imala i u odnosu s roditeljima, a i dan danas joj se teško prisjećati tog vremena.

"Nemam gotovo ni jednu sliku iz djetinjstva koja je snimljena kod kuće, jer gotovo nikad nisam bila kod kuće. Majka me stalno vodila sa sobom na zabave. Kad mi je bilo samo šest godina, odijevala me kao da sam starica od osamdeset", ispričala je glumica za magazin InStyle.




Dru, koja se u odrasloj dobi posvetila svojim kćerkama petogodišnjoj Olivi (Olive) i trogodišnjoj Frenki (Frankie), nikad nije imala priliku osjetiti toplu porodičnu atmosferu, a sa samo 14 godina se legalno odrekla skrbništva svojih roditelja.

"Moja majka je izgubila svaki kredibilitet kao roditelj kad me umjesto u školu počela voditi u Studio 54. Kad me više nije mogla kontrolirati, smjestila me u ustanovu za rehabilitaciju. S 14 sam odlučila započeti vlastiti život i isposlovala sam da me proglase legalno odraslom. Glumila sam od svojih 11 mjeseci, ali nakon rehabilitacije nisam više mogla dobiti ulogu pa sam radila kao konobarica. Nije mi to baš dobro išlo, znala sam jedino glumiti i tulumariti, a to me nije pripremilo za stvarni život", ispričala je za Guardian, prenosi Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.