JET SET

Saša Kovačević krije djevojku kao zmija noge

Avaz.ba

5.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Saša Kovačević Novu godinu je dočekao sa Zemuncima, dok će božićni ručak za porodicu postaviti u svom stanu, gdje kumče već tradicionalno očekuje kao položajnika.

-Bila mi je čast i zadovoljstvo što sam mojim Zemuncima prvo čestitao Novu godinu, a nakon toga porodici i prijateljima - kaže Saša, kojeg teško možemo da zamislimo kao tipičnog Zemunca devedesetih godina kada su se nosile upasane trenerke, kajle, metalni kaiševi i ostali rekviziti.

-Kakav bih bio Zemunac da nisam imao te faze. Jeste da je bilo davno, prije petnaestak godina. Nisam baš nosio trenerke sa kajlom, ali sam imao deblji zlatan lanac i narukvicu, kao i frizuru, što bi se žargonski reklo, “na opasno” - kroz smijeh se prisjeća Kovačević koji uveliko sprema trpezu za Božić.

-Svake godine ga slavimo kod mene u stanu porodično, ponekad nam se pridruže ujak ili tetka, ali svakako ga slavimo u miru i sreći. Moj mali kumić mi je već godinama položajnik, nadam se da ni ove godine neće izostati i narušiti tradiciju. Očekivat ću ga, kao i kumicu - kaže pjevač i obećava da će kum odriješiti kesu.

Saša priznaje da voli iz česnice da izvuče kovanicu.


-Nema tu ravnopravne borbe, već kakva ti je sreća u tom trenutku, ali se trudim da namirišem sa koje je strane novčić. Bilo je godina kada mi je polazilo za rukom, ali i onih kada nije. Da li će brat, majka ili ja dobiti novčanicu dođe na isto. Bitno je da ostane u kući, a lako ćemo podijeliti. Kod nas novac služi samo da nam olakša život koliko je moguće, nismo nikada gledali ništa kroz finansije - tvrdi Kovačević koji pripada onoj grupi ljudi koji umeju da štede.

-Roditelji su nas vaspitali tako da treba da naučimo da štedimo kako bi sutra mogli svoje želje da ispunimo. To se vidi i kroz moju karijeru. Novac koji sam zaradio nije protraćen već je uložen u prave stvari. Ne želim dinara kada je karijera u pitanju i za putovanja, to su moja dva zadovoljstva. 

Saša već izvjesno vreme uživa u romansi sa Zoranom Tasovac, ali se s njom do sada nije pojavljivao u javnosti i o njoj vrlo šturo priča.

-Generalno, želim da ovu vezu što više sačuvam od javnosti upravo iz razloga što sam jako sretan i ispunjen, pa ne bih to da kvarim. Smatram da je ljepše da privatan život koliko mogu, a ne mogu potpuno, sačuvam za sebe. To mi je i neko iskustvo koliko sam na javnoj sceni, nekih 15 godina, pokazalo da neke stvari treba zadržati za sebe - objašnjava Saša i dodaje da njegovoj djevojci nije lako da se navikne na njegov način život. 

-Znam da je teško naći srodnu dušu i ko će potpuno razumjeti moj posao, naročito u današnje vrijeme. Smatram da sam našao ljepšu polovinu i nekoga ko razumije moj način život. Imam mana koliko želiš, ali sve su mi simpatične. Neorganizovan sam do bola, osim kada je posao u pitanju, kasnim i vjerujem ljudima pretjerano. Ulazim otvorenog srca u svaki odnos i to mi je greška jer napravim lošu procjenu oko nekih ljudi, ali šta da radim - pomirljivo kaže pjevač koji nije od onih koji kažu da sujete nema na estradi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.