JET SET

Ivana Kovač zapala u pakao droge nakon porodičnih tragedija

Avaz.ba

1.2.2018

Teški trenuci obilježe živote mnogih ljudi, a kroz slične okolnosti prošla je i kćerka Miše Kovača. Osjetila je šta znači život u kandžama droge, ali se Ivana Kovač ipak izvukla iz svega.

Ivana je počela da konzumira drogu, kako se pričalo, krajem 90-ih. Upravo neposredno nakon što je njen otac pokušao da se ubije. Depresivan zbog gubitka sina, Mišo se godinama borio, a želio je sebi  presuditi 1999. godine, pucavši u grudi. Ipak su ga brzo našli i spasili. Taj trenutak je bio težak za nju jer je nekoliko godina ranije u ratu izgubila i rođenog brata Edija, koji je poginuo.

Utjehu u najvećem poroku današnjice našla je tada, a prva koja je primijetila da nešto nije kako treba je njena majka Anita. S obzirom na to da nije želio da izgubi još jedno dijete, Mišo je činio sve napore kako bi se ona izvukla.

Bila je dvije godine u komuni u kojoj se liječila od zavisnosti.


- Izvukla sam se, ali nije bilo nimalo lako. Rekla bih da je zapravo strah od povratka u komunu bio presudan - rekla je svojevremeno Ivana koja se nešto kasnije oprobala i kao pjevačica grupe "Magazin", ali bez prevelikog uspjeha.

Prije izvjesnog vremena upoznala je svoju jaču polovinu i nedavno su dobili i dijete. Danas ova četrdesetogodišnjakinja Zagrepčanka kaže da ne razmišlja o udaji jer joj papir nije najvažniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.