JET SET

Kraljica Elizabeta voli obojeni optimizam

Vijesti.me

25.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

(Foto: AFP)

Ričard Kvin (Richard Quinn) modni je dizajner o kojem je još 2016. godine pisao magazin Paper, a ubrzo se našao i na stranama magazina ''New York Times'' i ''Sunday Times''.

Njegove kreacije nosila je čuvena pjevačica Lejdi Gaga (Lady Gaga), a njegovu diplomsku kolekciju za naslovnicu magazina ''Matter'' slikao je internacionalno priznati fotograf Juergen Teler (Teller).

Ipak, javnost je čula za ovog dizajnera ženske odjeće tek prošle sedmice nakon što se predstavio na londonskoj Sedmici mode, iako je ovo bio drugi put da učestvuje na toj modnoj manifestaciji.

Pažnju prisutnih prvenstveno je privukao samim tim što su se njegove kreacije dopale 91-godišnjoj dami u plavom, koja je bila u prvom redu - kraljici Elizabeti II.

Prva dama britanskog kraljevstva bila je u prvom redu uz Anu Vintur (Anna Wintour), čuvenu urednicu magazina ''Vogue'', pa su se njih dvije našle na gotovo svim naslovnicama dan kasnije, naročito jer je kraljica sa pomnom pažnjom ispratila kolekciju Kvina.

Njegova linija donijela je mnogo printova, retro cvjetnih dezena i modele sa kacigama za motore ukomponovane sa šalovima i ogrtačima, a modni kritičari opisali su sve to kao ''obojeni optimizam''.

Osim što je privukao pažnju medija, Kvin je nakon revije dobio i svoju prvu nagradu Britanski dizajn, koju mu je lično uručila kraljica Elizabeta II.


Za Kvina, koji je pred kraljicu izašao sa kačketom na glavi i u trenerci, ta scena je izgledala nerealno. 

Kako je kasnije objasnio u razgovoru za medije, tek nekoliko dana prije saznao da će reviji prisustvovati i kraljica, pa je u posljednjem momentu odlučio da nekim modelima doda i plaštove kao ''kraljevski detalj''.

- Zaista smo rasturili - kazao je kasnije Kvin za britanski ''Telegraph'', o svom timu i samoj reviji.

U istom razgovoru on je dodao da je kraljica za njega definitivno modna ikona, ali da je ipak njegov najveći san da jednoga dana oblači Megan Markl (Meghan Markle), glumicu koja će se uskoro udati za princa Harija (Harry).

Da je zaista dobar u svom poslu, prva je primijetila Stela Makartni (Stella McCartney) koja je njegov rad sponzorirala 2016. godine kroz svoju fondaciju.

Prema vlastitim riječima, najveću inspiraciju pronalazi u 60-im godinama, odnosno Polu Harisu (Paul Harris), pa je vremenom postao opsjednut idejom da ženu transformira u tekstil, tako što će je u potpunosti prekriti bojama i printom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.