O KRALJEVSKOM PARU

Govor tijela: Megan mijenja stav prema Heriju što je vjenčanje bliže

Index.hr

26.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Princ Heri (Harry) ne može vjerovati kakvu je djevojku ulovio, tvrde stručnjaci za govor tijela.

Džudi Džejms (Judi James) tvrdi da je neverbalna komunikacija crvenokosog princa tokom posjete Sjevernoj Irskoj otkrivala da mu je Megan (Meghan) sve vrijeme krala pažnju, no istovremeno je veoma uživao u tome. 

Osim toga, kako tvrdi Džejms, Megan je tokom tog puta promijenila svoju neverbalnu komunikaciju pa je sve vrijeme pratila što radi njen budući suprug, umjesto da je, kao do tada, povlačila prvi potez. Naime, Megan je prilično samouvjerena pred kamerama te je često upravo ona "smišljala koreografiju" njihovih javnih pojavljivanja. Ovog puta, Heri je vodio igru, a Megan je pred kamerama samo zurila u njegovo lice i oči.

Kad je riječ o Heriju, on je pokušavao ostati ozbiljan, no da mu godi Meganina pažnja dokazivao je njegov osmijeh. Džejms tvrdi kako je njegov govor tijela otkrivao da ne može vjerovati da je imao sreće što je žena poput Megan pala na njega. 

- Ovo nismo do sada viđali kod Megan. Njen govor tijela mijenja se kako se bliži vjenčanje. Ova tehnika zove se intenzivno zurenje u oči, a tumači se kao signal aktivnog slušanja. Njime se želi dati kompliment sagovorniku za njegovu zanimljivost. Češće se viđa u Americi, dok u Velikoj Britaniji nije tako često - tvrdi Dejms.

U Velikoj Britaniji bi tolika količina kontakta očima i blizine glava dovela do poljupca pa bi Heriju bilo veoma teško nastaviti s govorom. Očito je flertovala s njim, a on očito uživa u tome. Ona je prelijepa, a on se trudi nastaviti sa svojim dužnostima. Čini se kao da ne može vjerovati da ju je privukao i da dobiva toliku pažnju od nje - tvrdi Džejms. 

Kako kaže, on je u crnom sakou tek običan dečko, dok je ona jedna od najljepših glumica.

- Megan je do sada bila dominantna pred kamerama, a sad je prilično submisivna, zbog čega izgleda poput zaljubljene obožavateljice. Kako se vjenčanje bliži, to se više trudi da on ispadne zvijezda - tvrdi Džejms.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.